GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%

Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 14:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka ostvarila je u prvom polugodištu dobit nakon oporezivanja od 818 milijuna kuna, što je 43 milijuna kuna ili 5,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje konsolidirani nerevidirani financijski izvještaj te banke objavljen u ponedjeljak.

Konsolidirani poslovni prihodi u prvom polugodištu iznosili su 2,4 milijarde kuna i bili su 5,5 posto manji nego lani. Troškovi poslovanja istodobno su povećani za 0,3 posto, na 1,1 milijardu kuna.

Od kamata je Zaba u prvom polugodištu ostvarila neto prihod od 1,43 milijarde kuna ili 8,1 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Smanjenje od 127 milijuna kuna najvećim dijelom je pod utjecajem nižih neto kamatnih marži, slijedom tržišnih kretanja, kažu u Zabi.

Neto prihodi od provizija i naknada povećani su za 3,5 posto, na 656 milijuna kuna.

Dobit od poslovanja prije vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznosi 1,19 milijardi kuna te je na međugodišnjoj razini pala za 82 milijuna kuna ili 6,4 posto.

Troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznose 232 milijuna kuna i smanjeni su za 117 milijuna kuna uglavnom zbog većih gubitaka od vrijednosnih usklađenja u 2020. godini slijedom covid-19 pandemije.

Imovina grupe iznosi 153,2 milijarde kuna, a neto krediti i predujmovi komitentima od 82,8 milijuna kuna povećani su u odnosu na prvo lanjsko polugodište 951 milijun kuna, slijedom povećanja izloženosti državi, kaže se u izvještaju.

Depoziti komitenata 122.89 milijardi kuna i povećani su za 5,7 milijardi kuna ili 4,8 posto.

Što se tiče same Zagrebačke banke d.d., ona je u prvom polugodištu ostvarila dobit od 707 milijuna kuna, što je 74 milijuna kuna odnosno 11,7 posto više nego u prvoj polovici 2020. godine.

Tagovi: Zagrebačka banka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE