GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%

Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 11:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dobit Zagrebačke banke nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 874,7 milijuna kuna, što je 32 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosila 1,29 milijardi kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Zagrebačke banke objavljenog u petak.

Takav rezultat ostvaren je pod utjecajem smanjenja poslovnih prihoda i viših gubitaka od vrijednosnih usklađenja, zbog širenja pandemije covida-19 i zagrebačkog potresa, kaže se u izvješću. Zabini poslovni prihodi u devet mjeseci iznosili su 2,65, a troškovi poslovanja 1,16 milijardi kuna. Dobit od poslovanja prije vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznosila je 1,49 milijardi kuna, a troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke 421 milijun kuna.

Poslovni prihodi iznose 2,66 milijardi kuna i manji su za 541 milijun kuna ili 16,9 posto u odnosu na prvih devet lanjskih mjeseci. Neto prihod od kamata iznosi 1,8 milijardi kuna što je 269 milijuna kuna ili 13 posto manje nego lani. Pad se u izvješću tumači najvećim dijelom utjecajem smanjenja neto kamatnih marži, u skladu s tržišnim kretanjima. Neto prihod od provizija i naknada pao je istovremeno za 90 milijuna kuna ili 11 posto.

Troškovi poslovanja iznose 1,16 milijardi kuna i manji su na godišnjoj razini za 34 milijuna kuna odnosno 2,8 posto. Na kraju rujna Zabini neto krediti i predujmovi komitentima iznosili su 66,15 milijardi kuna i neznatno su smanjeni u usporedbi s krajem 2019. godine usporavanjem kreditiranja tijekom pandemije. Depoziti komitenata iznose 98 milijardi kuna i povećani su za 4,1 milijardu kuna ili 4,4 posto, a depoziti kreditnih institucija iznose 3,2 milijarde kuna i povećani su za 237 milijuna kuna ili 7,9 posto, najviše rastom depozita po viđenju, kaže se u izvješću.

Tagovi: Zagrebačka banka, UniCredit, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE