GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%

Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 11:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dobit Zagrebačke banke nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 874,7 milijuna kuna, što je 32 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosila 1,29 milijardi kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Zagrebačke banke objavljenog u petak.

Takav rezultat ostvaren je pod utjecajem smanjenja poslovnih prihoda i viših gubitaka od vrijednosnih usklađenja, zbog širenja pandemije covida-19 i zagrebačkog potresa, kaže se u izvješću. Zabini poslovni prihodi u devet mjeseci iznosili su 2,65, a troškovi poslovanja 1,16 milijardi kuna. Dobit od poslovanja prije vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznosila je 1,49 milijardi kuna, a troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke 421 milijun kuna.

Poslovni prihodi iznose 2,66 milijardi kuna i manji su za 541 milijun kuna ili 16,9 posto u odnosu na prvih devet lanjskih mjeseci. Neto prihod od kamata iznosi 1,8 milijardi kuna što je 269 milijuna kuna ili 13 posto manje nego lani. Pad se u izvješću tumači najvećim dijelom utjecajem smanjenja neto kamatnih marži, u skladu s tržišnim kretanjima. Neto prihod od provizija i naknada pao je istovremeno za 90 milijuna kuna ili 11 posto.

Troškovi poslovanja iznose 1,16 milijardi kuna i manji su na godišnjoj razini za 34 milijuna kuna odnosno 2,8 posto. Na kraju rujna Zabini neto krediti i predujmovi komitentima iznosili su 66,15 milijardi kuna i neznatno su smanjeni u usporedbi s krajem 2019. godine usporavanjem kreditiranja tijekom pandemije. Depoziti komitenata iznose 98 milijardi kuna i povećani su za 4,1 milijardu kuna ili 4,4 posto, a depoziti kreditnih institucija iznose 3,2 milijarde kuna i povećani su za 237 milijuna kuna ili 7,9 posto, najviše rastom depozita po viđenju, kaže se u izvješću.

Tagovi: Zagrebačka banka, UniCredit, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Erste dogovorio financiranje prvog privatnog vjetroparka u S. Makedoniji
DOGOVOR
Erste dogovorio financiranje prvog privatnog vjetroparka u S. Makedoniji
SKOPJE - Austrijska Erste Group priopćila je u petak da je dogovorila i strukturirala paket financiranja od 51 milijun eura za izgradnju prvog privatnog projekta vjetroelektrane Bogoslovec u Sjevernoj Makedoniji.
HBOR: Fond Inicijative triju mora dosad prikupio milijardu eura
ULAGANJA
HBOR: Fond Inicijative triju mora dosad prikupio milijardu eura
ZAGREB - Investicijski fond Inicijative triju mora (3SIIF) dosad je prikupio milijardu eura za ulaganja u infrastrukturne projekte, a prva ulaganja iz tog fonda već su zaključena, rečeno je na konferenciji održanoj u petak u organizaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).
HPB se širi u Dalmaciji
ŠIRENJE
HPB se širi u Dalmaciji
ZADAR - Hrvatska poštanska banka je 17. lipnja 2021. u Zadru svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.
Banka Poštanska štedionica želi kupiti Komercijalnu banku u BiH i Crnoj Gori
AKVIZICIJE
Banka Poštanska štedionica želi kupiti Komercijalnu banku u BiH i Crnoj Gori
BEOGRAD - Banka Poštanska štedionica iz Srbije zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke Banjaluka i pismo namjere o tome već je upućeno u Ljubljanu – NLB Grupi koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, piše portal CAPITAL.
Zagrebačka banka dobitnik priznanja Poslodavac prijatelj obitelji
PRIZNANJA
Zagrebačka banka dobitnik priznanja Poslodavac prijatelj obitelji
ZAGREB - Zagrebačka banka dobitnik je priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu. Priznanje je to koje dodjeljuje Središnji državni ured za demografiju i mlade koji je prepoznao Zabu kao najbolji primjer poduzeća koji provodi mjere u smjeru obiteljsko poslovne ravnoteže u kategoriji velikih trgovačkih društava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE