GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u

NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 13:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, predvodnik je u primjeni novih tehnologija na tržištu te je kontinuirano usmjerena na razvoj novih, inovativnih proizvoda i usluga u skladu s globalnim trendovima i standardima.

Banka se uspješno certificirala za primjenu NKSInst novog platnog sustava u Republici Hrvatskoj i osigurala sve potrebne preduvjete kako bi svojim klijentima omogućili provođenje međubankovnih instant plaćanja. Tako je PBZ među prvima od banaka uvela novu uslugu Instant plaćanja u kunama, koja će biti u punoj produkciji od 29. listopada 2020.

Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke - u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom - mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.

U najviše 10 sekundi sredstva će biti doznačena primatelju Instant naloga bez obzira u kojoj banci u RH ima otvoren transakcijski račun uz nužan preduvjet da su banka platitelja i banka primatelja plaćanja sudionica novouspostavljenog NKSInst platnog sustava, a za sada su sudionici PBZ, HPB i Partner banka te se uskoro očekuju i druge banke. Upravitelj NKSInst platnog sustava je Financijska agencija.

Prednosti Instant plaćanja

dostupnost usluge 24/7/365 - izvršenje transakcije bilo koji dan u godini, 24 sata na dan, neovisno radi li se o radnom ili neradnom danu
brzina - izvršenje transakcije i raspoloživost sredstava na računu primatelja u roku od najviše 10 sekundi
pristup usluzi s bilo kojeg mjesta – mogućnost zadavanja Instant naloga za plaćanje digitalnim kanalima (PBZ digitalnim bankarstvom – mobilna i internetska verzija) te u PBZ poslovnicama
maksimalan iznos transakcije - do iznosa od 100.000 kuna po transakciji.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, NKSInst, instant plaćanje, Intesa Sanpaolo
PROČITAJ I OVO
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE