GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB će isplatiti dividende u ratama

NLB će isplatiti dividende u ratama
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 08:20
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dioničari Nove ljubljanske banke (NLB) odlučit će na skupštini sredinom lipnja o prijedlogu uprave i nadzornog odbora da banka ove godine isplati gotovo 25 milijuna eura dividende.

Isplata će se vršiti u dvije rate, prva rata odmah nakon održavanja skupštine.

Prijedlog Uprave NLB za sazivanje Glavne skupštine dioničara odobrio je Nadzorni odbor na sjednici u četvrtak. Očekuje se da će se Skupština održati 14. lipnja, uživo i putem interneta, izvještava RTV Slovenije.

Na dnevnom redu naći će se prijedlog za raspodjelu 24,8 milijuna eura raspodjeljive dobiti dioničarima u dvije rate: prva rata u ukupnom iznosu od 12 milijuna eura u lipnju i druga rata u ukupnom iznosu od 12,8 milijuna eura nakon 30. rujna, ako ne bude u suprotnosti s propisima Banke Slovenije. Dividenda po dionici bi tako iznosila 1,24 eura bruto.

Predloženi iznos predstavlja najviše što trenutno dozvoljava Europska centralna banka.

U 2020. godini NLB grupa ostvarila je neto dobit od 269,7 milijuna eura, čemu je značajno doprinijela akvizicija srpske Komercijalne banke sa pozitivnim uticajem negativnog goodwilla u iznosu od 137,9 milijuna eura.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Europska centralna banka, dividenda, Banka Slovenije, Blaž Brodnjak
PROČITAJ I OVO
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE