GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB u petak zatvara tri poslovnice

NLB u petak zatvara tri poslovnice
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 20:35
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - NLB će 1. listopada zatvoriti tri poslovnice, i to Grič-Krško, Muta i Ljubno ob Savinji. Podružnica NLB -a u UKC Ljubljana bit će pretvorena u konzultantsku sobu. Nakon podružnica u Vuzenici, Črni na Koroškem i Mislinji, poslovnica NLB -a u Muti četvrta je poslovnica u Koroški koju je ova banka zatvorila u nešto više od pet godina.

NLB je krajem svibnja 2016. zatvorila svoju poslovnicu u Vuzenici na Koruškom, u prosincu 2018. u Črni na Koroškem, a u lipnju prošle godine u Mislinji. Podružnice NLB -a u Dravogradu, Mežici, Radlju ob Dravi, Slovenj Gradecu te u Prevaljama i Ravnama na Koroškem ostaju u regiji. Tu su i ukupno 24 bankomata, dok je prije deset godina ova banka imala još četiri u regiji.

NLB napominje da se korisnici sve više koriste digitalnim poslovnim metodama te procjenjuje da će promijenjene navike i dalje imati značajan utjecaj na posjete poslovnicama.

"Stoga smo na temelju analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i zemljopisnog položaja te predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati svoju poslovnu mrežu", objasnili su iz NLB -a u vezi s najavljenim zatvaranjem tri poslovnice.

Klijenti su obaviješteni o promjeni, a pobrinut će se i za prijenos posla u drugu jedinicu najbližu klijentima ili jedinicu po svom izboru. Bankomati ostaju uz zatvorene jedinice, a banka nudi usluge mobilnih podružnica klijentima u manjim mjestima. Naime, u studenom prošle godine NLB je odlučila mobilnu poslovnicu Bank & Go dovesti u manja mjesta u kojima nemaju podružnice.

"Svjesni smo da posebno starija populacija nije navikla poslovati putem digitalnih kanala i puno više cijeni osobni kontakt. Mobilna poslovnica kombinira najbolje iz oba svijeta - moderan i tradicionalni osobni kontakt s bankarom", rekli su zaposlenici NLB -a. mobilne podružnice također je pokušao približiti korištenje suvremenijih načina poslovanja starijim osobama.

Mobilna banka prvi je put u Muto stigla prije zatvaranja poslovnice, 13. rujna, a bit će na parkiralištu ispred zgrade općine svaka dva tjedna ponedjeljkom u 10.30 sati po dva sata.

Bez obzira na sve, razočarani su u Muti jer NLB tamo zatvara podružnicu. Gradonačelnik Mirko Vošner rekao je za STA da unatoč zahtjevu NLB -a nije dobio zadovoljavajući odgovor u vezi s ključnim kriterijima koji bi trebali dovesti do zatvaranja. On procjenjuje da je broj posjeta podružnici u Muti povećan nakon zatvaranja podružnice u Vuzenici. Želi da odluka NLB -a bude drugačija.

Tagovi: NLB grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
KONTROVERZE
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
LONDON - Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.
Sberbank napušta Londonsku burzu
ODLAZAK
Sberbank napušta Londonsku burzu
LONDON - Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku burzu.
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
DEPOZITI
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
ANALIZA - Prema posljednjim podacima središnje banke krajem ožujka ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite iznosili su 364,6 mlrd. kuna što je 1,2 mlrd. kuna ili 0,3% niže u odnosu na kraj 2021.
JPMorgan se kladi na Njemačku
STRATEŠKI
JPMorgan se kladi na Njemačku
FRANKFURT - JPMorgan Chase & Co planira jači prodor u Njemačkoj ciljajući više tvrtki srednje veličine koje čine okosnicu najvećeg europskog gospodarstva, rekli su čelnici američke banke.
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
INSTRUMENTI
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
PULA - HBOR od idućeg tjedna kreće s četiri financijska instrumenta u okviru NPOO-a ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, kojima će se subvencionirati kamatne stope poduzećima, kao i izravno kreditirati posebne ciljne skupine, istaknuto je u četvrtak na otvaranju 19. HBOR-ove međunarodne konferencije o poticanju izvoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE