GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka (NLB) nastavlja s optimizacijom poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. lipnja ove godine.

To su podružnice na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanskoj, Radencima, Semiču, Senovu, Starom trgu, Šentvidu i Tržaškoj. Općina i Vijeće koruške regije već su protetirali protiv najavljenog zatvaranja u Mislinji.

NLB već neko vrijeme primjećuje da se navike korisnika mijenjaju i da klijenti sve više koriste digitalne načine poslovanja, koji su posljednjih mjeseci postali još popularniji pogoršanim zdravstvenim prilikama.

- Ove promijenjene navike zasigurno će i dalje imati značajan utjecaj na posjet našim poslovnicama, pa smo nakon analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja i predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati našu poslovnu mrežu, izjavili su iz NLB-a za STA.

Uz to, do kraja ove godine NLB će održavati kontakt s klijentima na različitim lokacijama, uključujući mobilnu poslovnicu, koja će posjećivati mjesta širom Slovenije prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Zatvaranju poslovnice NLB-a snažno se protive u Mislinji, jer je to jedina poslovnica banke u ovoj općini. Odluka je izazvala opće negodovanje među građanima, rekao je za STA načelnik općine Bojan Borovnik, naglašavajući da je banka hitno potrebna, posebno starijim građanima.

Prema njegovim riječima, podružnica u Mislinji ima oko 2.300 kupaca. Gradonačelnik se nada da odluka NLB-a nije konačna, ali istovremeno već traži mogućnost da bi druga banka mogla otvoriti podružnicu u Mislinji, prenosi STA.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Koruška, Bojan Borovnik, Mislinja
PROČITAJ I OVO
HUB: Presude Suda EU-a potvrđuju obvezujući pravni učinak sporazuma o konverziji
REAKCIJE
HUB: Presude Suda EU-a potvrđuju obvezujući pravni učinak sporazuma o konverziji
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) ocjenjuje u petak da jučer donesena Suda EU-a nije primjenjiva na sudske postupke u Hrvatskoj, budući da su sporazumi o konverziji u RH sklopljeni na temelju zakona i na osnovi jasno propisanih i zakonom utvrđenih uvjeta i parametara.
EBRD želi postati većinski zelena banka
AMBICIJE
EBRD želi postati većinski zelena banka
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina usmjeriti više od polovine ulaganja u zelenu ekonomiju kako bi poduprla borbu protiv klimatskih promjena, trasiranu Pariškim klimatskim sporazumom.
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
DOGOVOR
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
FRANKFURT - Deutsche Banka je dogovorio strateško višegodišnje partnerstvo s Googleom kako bi se njemačkoj banci omogućio pristup cloud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim financijskim proizvodima za klijente.
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ROKOVI
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je rok otplate "Covid-19" zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina radi lakšeg poslovanja hrvatskih gospodarstvenika, navodi se u bančinu priopćenju od četvrtka.
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
OPCIJE
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
ZAGREB - Vlada je odlučila riješiti još jedan dugogodišnji problem u državnom vlasništvu, pa je tako Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao jedini imatelj dionica Croatia banke d.d., objavila jučer poziv za iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica te banke, odnosno 4,746.000 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE