GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova KBM će sufinancirati Talumovu izgradnju pametne tvornice

Nova KBM će sufinancirati Talumovu izgradnju pametne tvornice
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 16:02
Autor: SEEbiz
KMARIBOR - Nova KBM će lreditom sufinancirati osnivanje nove pametne tvornice rondelica u Talumu u Kidričevu, koja će se nakon prestanka primarne proizvodnje aluminija orijentirati na preradu aluminija. Investicija, koja je također dio zelene transformacije jedne od najvećih slovenskih industrijskih kompanija, procjenjuje se na 38 milijuna eura.

Nova KBM je u priopćenju objasnila kako je riječ o Talumovom projektu zelene transformacije, kojim kompanija nastavlja intenzivno restrukturiranje proizvodnih programa u smjeru zelene tranzicije, budući da fokus tvrtke na ugljičnu neutralnost povećanjem kružnog gospodarstva dovodi do većeg korištenja reciklirani aluminij u proizvodima koje proizvode.

Kako navode iz Nove KBM, Talum će pokretanjem nove tvornice pametnih perilica otvoriti 100 radnih mjesta i time dodatno učvrstiti svoju poziciju najvećeg proizvođača perilica rublja u svijetu, ali i razvojem novih proizvoda.


Talum, koji se do ovog proljeća bavio proizvodnjom aluminija gotovo 60 godina, posljednjih godina ubrzano prebacuje fokus na preradu aluminija i druge profitabilnije poslove. Proces je dodatno ubrzan nakon što su početkom travnja konačno ugašene elektrolizne peći za primarnu proizvodnju aluminija zbog neekonomičnosti djelatnosti u svjetlu poskupljenja električne energije.

Fokus Talumovih aktivnosti sada su programi u kojima tvrtka ostvaruje visoku dodanu vrijednost. Ide npr za programe ljevaonica, perilica i izmjenjivača topline. Najviše se intenziviraju aktivnosti na području rondelika.

U sklopu projekta Talum Industrija 4.0 – Zelena i pametna transformacija provode zelenu tranziciju i razvijaju naprednu metodu recikliranja otpadnog aluminija te nadogradnju proizvodnih linija što će, kako je navedeno, omogućiti proizvodnju novih proizvoda od recikliranog aluminija.

U tome će ih podržati u mariborskoj banci, koja je od ove godine dio mađarske OTP grupe. Financiranje zelene transformacije i ekološki prihvatljivijih investicija dio je, kažu u Novoj KBM, nastojanja koja uključuju predanost odgovornom ponašanju prema okolišu i društvu te promicanju pozitivnih promjena prema održivijem gospodarstvu. Kako pojašnjavaju u banci, u sklopu ove strategije klijentima se nudi povoljniji pristup sredstvima za ulaganja koja podupiru ekološki odgovornije aktivnosti.

Tagovi: Nova KBN, Talum
PROČITAJ I OVO
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
RAST
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
ZAGREB - Tko god postane vlasnik Addiko banke, morat će se suočiti s mogućnosti da će ga preuzimanje koštati i više nego je prvotno planirano.
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE