GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 14:14
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.

Novi nadzornici, koji su već dobili dopuštenje Europske središnje banke za obavljanje dužnosti, petogodišnji mandat započeli su u ponedjeljak potvrdom na glavnoj skupštini, odnosno na dan kada je okončan proces preuzimanja banke od strane OTP-a. .

U međuvremenu, Andrej Fatur ostaje član nadzornog odbora Nove KBM.

Dosadašnji članovi nadzornog odbora Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer i Kristina Žaga podnijeli su ostavke koje su imenovanjem novih članova stupile na snagu. Već početkom godine, temeljem ostavke, mjesto nadzornika prestao je Borut Jamnik. Skupština je svim dosadašnjim nadzornicima dala razrješnicu za minuli rad.

OTP je u ponedjeljak postao vlasnik Nove KBM sa sjedištem u Mariboru, nakon što je dobio suglasnost slovenskog pravobranitelja tržišnog natjecanja. Grupu Nova KBM, koja uključuje matičnu banku i tvrtku Aleja finance, kupila je od dosadašnjih vlasnika, odnosno financijskih fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management s 80 posto udjela i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) s udio od 20%. Stopostotni udio Nove KBM u Summit Leasingu Slovenija je prodan i ostaje u vlasništvu fondova Apollo i EBRD.

Slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, za koji se očekuje da će trajati godinu i pol, priopćeno je u ponedjeljak iz OTP-a.

Tagovi: Nova KBM, OTP banka, Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath
PROČITAJ I OVO
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
PAD
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
NEW YORK - Američke banke Wells Fargo i Citigroup zabilježile su u prvom kvartalu ove godine manju dobit nego u istom razdoblju lani.
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
SUZDRŽANO
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
NEW YORK - Američka banka JPMorgan Chase u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 13,4 milijarde dolara, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
U PLUSU
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je da je u 2023. godini poslovala s dobiti zahvaljući rastu kamatnih stopa i dobrim rezultatima tržišta dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE