GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 14:14
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.

Novi nadzornici, koji su već dobili dopuštenje Europske središnje banke za obavljanje dužnosti, petogodišnji mandat započeli su u ponedjeljak potvrdom na glavnoj skupštini, odnosno na dan kada je okončan proces preuzimanja banke od strane OTP-a. .

U međuvremenu, Andrej Fatur ostaje član nadzornog odbora Nove KBM.

Dosadašnji članovi nadzornog odbora Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer i Kristina Žaga podnijeli su ostavke koje su imenovanjem novih članova stupile na snagu. Već početkom godine, temeljem ostavke, mjesto nadzornika prestao je Borut Jamnik. Skupština je svim dosadašnjim nadzornicima dala razrješnicu za minuli rad.

OTP je u ponedjeljak postao vlasnik Nove KBM sa sjedištem u Mariboru, nakon što je dobio suglasnost slovenskog pravobranitelja tržišnog natjecanja. Grupu Nova KBM, koja uključuje matičnu banku i tvrtku Aleja finance, kupila je od dosadašnjih vlasnika, odnosno financijskih fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management s 80 posto udjela i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) s udio od 20%. Stopostotni udio Nove KBM u Summit Leasingu Slovenija je prodan i ostaje u vlasništvu fondova Apollo i EBRD.

Slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, za koji se očekuje da će trajati godinu i pol, priopćeno je u ponedjeljak iz OTP-a.

Tagovi: Nova KBM, OTP banka, Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath
PROČITAJ I OVO
Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau
OSTAVKA
Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau
RIJAD - Ammar Al Khudairy, predsjednik najvećeg dioničara Credit Suisse Group AG, podnio je ostavku samo nekoliko dana nakon što je svojim komentarima pomogao pokrenuti pad dionica i obveznica što je potaknulo švicarsku vladu da uskoči i dogovori preuzimanje.
Rast kamatnih stopa ECB-a počeo se prelijevati i na hrvatsko tržište
KAMATE
Rast kamatnih stopa ECB-a počeo se prelijevati i na hrvatsko tržište
ZAGREB - Povećanje kamatnih stopa Europske središnje banke (ECB) počelo se prelijevati na hrvatsko tržište, što je vidljivo iz rasta prekonoćnih kamatnih stopa, kao i kamatnih stopa na kredite banaka, pri čemu je potonje zasad izraženije kod kredita poduzećima nego stanovništvu, navodi Hrvatska narodna banka (HNB) u najnovijem mjesečnom Biltenu.
First Citizens Bank preuzima depozite i zajmove Silicon Valley Banka
AKVIZICIJE
First Citizens Bank preuzima depozite i zajmove Silicon Valley Banka
NEW YORK - First Citizens Bank & Trust Co kupit će depozite i zajmove Silicon Valley Bank, objavila je u ponedjeljak američka Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC), umirujući tržišta nakon najvećeg kolapsa američkog bankarstva od Lehman Brothersa.
Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea
EPILOG
Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea
BERN - Švicarski financijski regulator (FINMA) objavio je danas da razmatra hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv direktora banke Credit Suisse nakon što je drugu po veličini banku u Švicarskoj prošli tjedan morala otkupiti najveća švicarska banka UBS.
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
TEŽAK PAD
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
LONDON - Što nije u redu s bankama, zapitao se i britanski tjednik The Economist.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE