GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu

Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 10:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.

Dinamično i vrlo likvidno tržište kapitala poboljšava pristup kapitalu tvrtkama i investitorima, što potiče nove investicije, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta, popratio je uvrštenje obveznica na burzu predsjednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak u priopćenju za javnost. Kako je dodao, to je potvrda razvojne orijentacije Gorenjske banke i njezine predanosti održivom razvoju.

Predsjednik Ljubljanske burze Aleš Ipavec ocijenio je da je riječ o važnom koraku koji naglašava povjerenje u stabilnost i rast slovenskog tržišta kapitala. "Nastavlja se trend širenja ponude vrijednosnih papira na domaćoj burzi, a time i mogućnosti ulaganja naših investitora", dodao je.

Gorenjska banka je 22. studenog prošle godine dovršila izdanje obveznica vrijednih 72,6 milijuna eura radi ispunjavanja regulatornih zahtjeva (MREL). Obveznice dospijevaju 22. studenog 2027., ali mogu biti pozvane ranije u posljednjoj godini dospijeća. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 9,25 posto godišnje na glavnicu.

“Banka je izdanjem premašila potrebni iznos kapitala i kvalificiranih obveza na dan 1. siječnja 2024. godine. Povjerenje banci ukazao je široki krug dobro educiranih ulagatelja u zemlji i inozemstvu, uključujući banke, osiguravajuća društva, fond menadžere i druge financijske institucije", ističu iz banke.

Tagovi: gorenjska banka, ljse, ipavec, henjak
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE