GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati Goldman Sachsa, dionice uzletjele

Odlični rezultati Goldman Sachsa, dionice uzletjele
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 21:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs objavio je u utorak rezultate trećeg tromjesečja koji su nadmašili očekivanja analitičara u pogledu dobiti i prihoda zahvaljujući rezultatima trgovanja boljim od očekivanih.

Evo brojeva:

Zarada: 8,25 USD po dionici u odnosu na procjenu 7,69 USD po dionici prema Refinitivu
Prihod: 11,98 milijardi dolara naspram procijenjenih 11,41 milijarde dolara

Tvrtka je rekla da je dobit pala 43% na 3,07 milijardi dolara, ili 8,25 dolara po dionici, premašivši procjenu analitičara koje je anketirao Refinitiv od 7,69 dolara. Prihodi su pali 12% na 11,98 milijardi dolara, premašivši procjene za više od 500 milijuna dolara. Pad prihoda Goldmana bio je očekivan nakon što se prošlogodišnji IPO bum ove godine smirio.

Dionice banke porasle su više od 4% u jutarnjem trgovanju.

Izvršni direktor Goldmana David Solomon rekao je da rezultati pokazuju "snagu, širinu i diversifikaciju" tvrtke te je službeno najavio korporativnu reorganizaciju o kojoj je izviješteno ranije ovog tjedna.

"Danas ulazimo u sljedeću fazu našeg rasta, uvodeći preusmjeravanje našeg poslovanja koje će nam omogućiti da dodatno kapitaliziramo prevladavajući operativni model One Goldman Sachsa", rekao je Solomon.

"Uvjereni smo da će naša strateška evolucija potaknuti veće, trajnije povrate i otključati dugoročnu vrijednost za dioničare."

Goldmanovi trgovci fiksnim prihodima ostvarili su 3,53 milijarde dolara prihoda, skok od 41% u odnosu na razdoblje prethodne godine i otprilike 500 milijuna dolara više nego što su analitičari predviđali, budući da su trgovci iskoristili povećanu aktivnost klijenata u obveznicama i valutama usred nestalnih tržišta.

Trgovci dionicama donijeli su 2,68 milijardi dolara prihoda, što je pad od 14% u odnosu na prethodnu godinu, čime je nadmašena procjena od 2,59 milijardi dolara.

Snažni rezultati trgovanja više su nego nadoknadili promašaj u investicijskom bankarstvu, gdje je prihod pao 57% na 1,58 milijardi dolara, ispod procjene analitičara od 1,84 milijarde dolara.

Ostali odjeli banke, upravljanje imovinom i upravljanje potrošačima i imovinom, također su nadmašili očekivanja.

Prihodi od upravljanja imovinom pali su 20% na 1,82 milijarde dolara zbog nižih dobitaka od udjela u privatnom kapitalu, ali to je još uvijek premašilo očekivanja od 1,65 milijardi dolara prihoda.

Prihodi od upravljanja potrošačima i imovinom porasli su 18% na 2,38 milijardi USD, nadmašivši procijenjenih 2,19 milijardi USD, čemu su pridonijeli rastući saldi na kreditnim karticama i rastuće kamatne stope.

Rezultati su bili u skladu s Goldmanovim konkurentima u trećem kvartalu.  JPMorgan Chase i Morgan Stanley su objavili oštre padove prihoda od investicijskog bankarstva u trećem tromjesečju, no bolji od očekivanih rezultati s fiksnim prihodom usred nestabilnih tržišta pomogli su u podizanju njihovog institucionalnog poslovanja.

Tagovi: Goldman Sachs, David Solomon, JPMorgan, Morgan Stanley
PROČITAJ I OVO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE