GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati JPMorgana

Odlični rezultati JPMorgana
IZNAD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - JPMorgan ostvario je vrlo dobre rezultate u drugom kvartalu.

Rezultati su nadmašili očekivanja analitičara, a bankarski div je oslobodio velike količine gotovine koje držao "sa strane" zbog potencijalno loših kredita.

Prihod od trgovanja smanjio se za 30% u odnosu na godinu ranije, što je očekivani ishod nakon pomamne aktivnosti nakon aktivnosti Federalne rezerve za jačanje tržišta tijekom pandemije.

JPMorgan Chase u utorak je izvijestio o dobiti i prihodu u drugom tromjesečju koji su premašili očekivanja analitičara jer je bankarski div pustio novac izdvojen za gubitke po kreditima.

Zarada je iznosila 3,78 USD po dionici naspram 3,21 USD po dionici koliko je predviđalo Refinitiv istraživanje analitičara. Prihod je iznosio 31,4 milijarde dolara naspram procjene od 29,9 milijardi dolara.

Jedan od ključnih čimbenika je da nakon što je industrija prošle godine izdvojila desetke milijardi dolara za kreditne gubitke, banke su oslobađale rezerve jer su se zajmoprimci držali bolje nego što se očekivalo.

To se dogodilo u drugom tromjesečju u JPMorganu, najvećoj američkoj banci prema veličini aktive. Tvrtka je postigla 2,3 milijarde dolara povećanja od oslobađanja od 3 milijarde dolara rezervi za gubitke po zajmu nakon što je uzela 734 milijuna dolara otpisa. Banka je u prvom tromjesečju objavila 5,2 milijarde dolara pričuve.

Tagovi: JPMorgan, poslovni rezultati, investicijsko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
KONTROVERZE
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
LONDON - Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.
Sberbank napušta Londonsku burzu
ODLAZAK
Sberbank napušta Londonsku burzu
LONDON - Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku burzu.
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
DEPOZITI
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
ANALIZA - Prema posljednjim podacima središnje banke krajem ožujka ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite iznosili su 364,6 mlrd. kuna što je 1,2 mlrd. kuna ili 0,3% niže u odnosu na kraj 2021.
JPMorgan se kladi na Njemačku
STRATEŠKI
JPMorgan se kladi na Njemačku
FRANKFURT - JPMorgan Chase & Co planira jači prodor u Njemačkoj ciljajući više tvrtki srednje veličine koje čine okosnicu najvećeg europskog gospodarstva, rekli su čelnici američke banke.
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
INSTRUMENTI
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
PULA - HBOR od idućeg tjedna kreće s četiri financijska instrumenta u okviru NPOO-a ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, kojima će se subvencionirati kamatne stope poduzećima, kao i izravno kreditirati posebne ciljne skupine, istaknuto je u četvrtak na otvaranju 19. HBOR-ove međunarodne konferencije o poticanju izvoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE