GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštar udarac: Američkom bankarskom sektoru negativna ocjena

Oštar udarac: Američkom bankarskom sektoru negativna ocjena
ALARMANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2023 / 20:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - U oštrom udaru na već posrnuli sektor, Moody's Investors Service smanjio je svoju ocjenu cjelokupnog američkog bankarskog sustava sa stabilnog na negativan.

Tvrtka, dio tri velika servisa za ocjenjivanje, priopćila je u ponedjeljak da poduzima korak u svjetlu bankrota ključnih banaka što je potaknulo regulatore da stupe u nedjelju s dramatičnim planom spašavanja štediša i drugih institucija pogođenih krizom.

Bonitetna agencija Moody's objavila je danas da je šest američkih banaka stavila na popis za ponovnu analizu zbog potencijalnog smanjenja rejtinga, nakon prošlotjednog kolapsa Silicon Valley Bank (SVB).

Prema CNN-u, Moody's je rekao da se očekuje da će još banaka biti pod pritiskom nakon kolapsa SVB-a, posebno onih s velikim zalihama neosiguranih depozita i dugoročnih državnih obveznica čija je vrijednost oslabila.

Moody's očekuje da će se pritisak na bankarski sektor nastaviti dok Federalne rezerve nastavljaju povećavati kamatne stope kako bi se borile protiv inflacije.

Moody's je dodao da je dodatna zabrinutost to što američke banke podižu kamate koje plaćaju na štedne račune i da bi, iako se banke nadaju da će više stope zadržati zabrinutost klijenata zbog kolapsa SVB-a, to također moglo smanjiti profit.

Moody's navodi da je dobra vijest da je američki bankarski sustav općenito zdrav, da ima dovoljno gotovine i likvidnih sredstava da izdrži gospodarsku krizu, ali da je loša vijest da bi američka regulatorna tijela mogla od njih zahtijevati da drže više kapitala nakon brzog kolapsa od SVB-a.

Moody's je upozorio da bi ocjene First Republic Bank (FRC), Zions (ZION), Western Alliance (VAL), Comerica (CMA), UMB Financial (UMBF) i Intrust Financial mogle biti smanjene, objašnjavajući da "zbog iznimno nestabilnih uvjeta financiranja , neke američke banke izložene riziku odljeva neosiguranih depozita"

Tagovi: Moodys, kreditni rejting američkih banaka, Silicon Valley Bank, First Republic Bank, Zions, Western Alliance, Comerica, UMB Financial
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
SPOJENE POSUDE
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju veljače 56,1 mlrd. eura.
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE