GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP banka Srbija dobitnik prestižne nagrade Grand prix za društveno odgovorno poslovanje

OTP banka Srbija dobitnik prestižne nagrade Grand prix za društveno odgovorno poslovanje
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 16:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Francusko-srpska privredna komora nagradila projekat Generator Zero.

Nagradu je dodelila Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) i to po sedmi put, na tradicionalnoj, gala večeri sa ciljem da ukaže na najbolje primere korporativne odgovornosti kompanija članica komore, kao i da istakne i nagradi izuzetan doprinos Banke na ovom polju.

Grand Prix je OTP banci Srbija uručila Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore na večeri koja je održana u utorak, 12. maja u Beogradu, uz prisustvo ambasadora Francuske, Nj.E. Pjera Košara, diplomatskog kora, uglednih privrednika i predstavnika francuskih kompanija u Srbiji.

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću OTP banke Srbija, zahvalila se Francusko-srpskoj privrednoj komori na ovom značajnom priznanju i istakla da će,,zelena tranzicija” i u narednim godinama biti jedno od najvažnijih strateških usmerenja Banke.

“Veoma smo ponosni što smo dobitnik ove prestižne nagrade. Generator je jedan od naših najznačajnijih i najvećih projekata koji već pet godina sa istim entuzijazmom realizujemo, a koji se kroz svako novo izdanje bavi aktuelnim temama što rezultira sve inovativnijim rešenjima. Poslednjim izdanjem projekta Generator Zero želeli smo da doprinesemo smanjenju karbonskog otiska, jednom od najvećih izazova današnjice. Naš cilj je da kao lider u kreditiranju privrede i stanovništva aktivno učestvujemo i u izgradnji održive budućnosti i sami budemo primer za ekološki odgovorno poslovanje. Klimatske promene i globalno zagrevanje su teme koje su od izuzetnog značaja za čitavo čovečanstvo i iz tog razloga poslovanje OTP banke usmereno je ka zelenoj tranziciji. Ovo važno strateško usmerenje delimo sa svojim zaposlenima, partnerima klijentima i čitavom zajednicom, te nas posebno raduje što je Francusko-srpska privredna komora prepoznala naše napore, važnost ove teme i pozitivan uticaj našeg projekta, koji ćemo i u narednim godinama razvijati i negovati” izjavila je Mićanović.

Podsetimo, Generator Zero bio je posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska.

Od 72 jedinstvene prijave, izabrano je 10 finalista glasovima stručnog žirija, a kao pobedničko rešenje proglašena je inovacija startapa B-fresh Technologies, koje rešava problem brzog kvarenja voća i povrća. Banka je za pobedničko rešenje obezbedila novčanu nagradu u iznosu od 2.000.000 dinara, kao i dugoročnu savetodavnu podršku i prezentovanje rešenja u OTP Lab investicionom hub-u matične OTP Grupe kao i u investicionom fondu Portfolion. Svim ostalim finalistima banka je obezbedila promociju na komunikacionim kanalima Banke. Generator Zero podržali su i brojni partneri koji su takođe obezbedili nagrade za jedan broj finalista.

Tagovi: OTP banka Srbija, društveno odgovorno poslovanje, OTP banka, Milena Mićanović, Generator Zero
PROČITAJ I OVO
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
KONTROVERZE
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
LONDON - Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.
Sberbank napušta Londonsku burzu
ODLAZAK
Sberbank napušta Londonsku burzu
LONDON - Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku burzu.
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
DEPOZITI
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
ANALIZA - Prema posljednjim podacima središnje banke krajem ožujka ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite iznosili su 364,6 mlrd. kuna što je 1,2 mlrd. kuna ili 0,3% niže u odnosu na kraj 2021.
JPMorgan se kladi na Njemačku
STRATEŠKI
JPMorgan se kladi na Njemačku
FRANKFURT - JPMorgan Chase & Co planira jači prodor u Njemačkoj ciljajući više tvrtki srednje veličine koje čine okosnicu najvećeg europskog gospodarstva, rekli su čelnici američke banke.
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
INSTRUMENTI
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
PULA - HBOR od idućeg tjedna kreće s četiri financijska instrumenta u okviru NPOO-a ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, kojima će se subvencionirati kamatne stope poduzećima, kao i izravno kreditirati posebne ciljne skupine, istaknuto je u četvrtak na otvaranju 19. HBOR-ove međunarodne konferencije o poticanju izvoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE