GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP banka Srbija dobitnik prestižne nagrade Grand prix za društveno odgovorno poslovanje

OTP banka Srbija dobitnik prestižne nagrade Grand prix za društveno odgovorno poslovanje
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 16:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Francusko-srpska privredna komora nagradila projekat Generator Zero.

Nagradu je dodelila Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) i to po sedmi put, na tradicionalnoj, gala večeri sa ciljem da ukaže na najbolje primere korporativne odgovornosti kompanija članica komore, kao i da istakne i nagradi izuzetan doprinos Banke na ovom polju.

Grand Prix je OTP banci Srbija uručila Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore na večeri koja je održana u utorak, 12. maja u Beogradu, uz prisustvo ambasadora Francuske, Nj.E. Pjera Košara, diplomatskog kora, uglednih privrednika i predstavnika francuskih kompanija u Srbiji.

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću OTP banke Srbija, zahvalila se Francusko-srpskoj privrednoj komori na ovom značajnom priznanju i istakla da će,,zelena tranzicija” i u narednim godinama biti jedno od najvažnijih strateških usmerenja Banke.

“Veoma smo ponosni što smo dobitnik ove prestižne nagrade. Generator je jedan od naših najznačajnijih i najvećih projekata koji već pet godina sa istim entuzijazmom realizujemo, a koji se kroz svako novo izdanje bavi aktuelnim temama što rezultira sve inovativnijim rešenjima. Poslednjim izdanjem projekta Generator Zero želeli smo da doprinesemo smanjenju karbonskog otiska, jednom od najvećih izazova današnjice. Naš cilj je da kao lider u kreditiranju privrede i stanovništva aktivno učestvujemo i u izgradnji održive budućnosti i sami budemo primer za ekološki odgovorno poslovanje. Klimatske promene i globalno zagrevanje su teme koje su od izuzetnog značaja za čitavo čovečanstvo i iz tog razloga poslovanje OTP banke usmereno je ka zelenoj tranziciji. Ovo važno strateško usmerenje delimo sa svojim zaposlenima, partnerima klijentima i čitavom zajednicom, te nas posebno raduje što je Francusko-srpska privredna komora prepoznala naše napore, važnost ove teme i pozitivan uticaj našeg projekta, koji ćemo i u narednim godinama razvijati i negovati” izjavila je Mićanović.

Podsetimo, Generator Zero bio je posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska.

Od 72 jedinstvene prijave, izabrano je 10 finalista glasovima stručnog žirija, a kao pobedničko rešenje proglašena je inovacija startapa B-fresh Technologies, koje rešava problem brzog kvarenja voća i povrća. Banka je za pobedničko rešenje obezbedila novčanu nagradu u iznosu od 2.000.000 dinara, kao i dugoročnu savetodavnu podršku i prezentovanje rešenja u OTP Lab investicionom hub-u matične OTP Grupe kao i u investicionom fondu Portfolion. Svim ostalim finalistima banka je obezbedila promociju na komunikacionim kanalima Banke. Generator Zero podržali su i brojni partneri koji su takođe obezbedili nagrade za jedan broj finalista.

Tagovi: OTP banka Srbija, društveno odgovorno poslovanje, OTP banka, Milena Mićanović, Generator Zero
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE