GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad dobiti Commerzbanka

Pad dobiti Commerzbanka
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 21:01
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Prihodi bez izvanrednih stavki iznosili su 2,07 milijardi eura, što je 2,7% više u odnosu na prethodnu godinu.

Za devetomjesečno razdoblje dobit je iznosila 963 milijuna eura u usporedbi s 9 milijuna eura u istom razdoblju prethodne godine. Prihodi su porasli za 12% na 7,10 milijardi eura.

Commerzbank očekuje povećanje prihoda od kamata na više od 6 milijardi eura u 2022., dok će neto prihod od provizija vjerojatno biti nešto niži nego u 2021.

Sve u svemu, banka je potvrdila svoj cilj neto dobiti od više od 1 milijarde eura u tekućoj godini. Očekuje se da će omjer CET 1 biti veći od 13,5%.

Commerzbank planira predložiti omjer isplate od 30% neto rezultata za fiskalnu 2022. nakon odbitka isplata kupona AT1.

Commerzbank je potvrdio najvažnije financijske ciljeve Strategije 2024.

Banka cilja na povrat na materijalni kapital (RoTE) od više od 7,3% i omjer troškova i prihoda od 60%. Prognoza prihoda za 2024. podignuta je na 10 milijardi eura; prethodni cilj bio je 9,1 milijarda eura.

Općenito, Commerzbank sada predviđa operativni rezultat od oko 3,2 milijarde eura za 2024., revidiran u odnosu na prethodne smjernice od 3,0 milijarde eura.

Bettina Orlopp, financijska direktorica Commerzbanka, rekla je: "Naši financijski ciljevi za 2024. pokazuju da smo vrlo uvjereni u razvoj Commerzbanka nakon kraja godine. Unatoč tome, i dalje smo oprezni u pogledu potencijalnih rizika u trenutnom gospodarskom okruženju."

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof, Bettina Orlopp
PROČITAJ I OVO
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
STRATEŠKI
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
LONDON - HSBC će zatvoriti 114 poslovnica u Velikoj Britaniji, fokusirajući se prvenstveno na mobilno bankarstvo. Kako je priopćeno iz banke, u reorganizaciju i modernizaciju ulažu se deseci milijuna funti.
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
REJTING
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
ZAGREB – Fitch Ratings, renomirana međunarodna bonitetna agencija, potvrdila je postojeći kreditni rejting Erste banke „A-“, uz zadržavanje stabilnih izgleda za dugoročno zaduživanje.
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom
GUBITAK
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom

FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) upozorila je da bi godinu mogla zaključiti s gubitkom budući da je podizanjem kamatnih stopa radi obuzdavanja inflacije povećala i vlastite obaveze prema komercijalnim bankama.

Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
RADNA SKUPINA
Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
LONDON - Polovina radnika na upravljačkim pozicijama u britanskom sektoru financijskih i profesionalnih usluga trebala bi do 2030 godine dolaziti iz radničkih obitelji, preporučila je u srijedu radna skupina koju podupire britanska vlada.
Potpora EIF-a i Erste banke inovacijama, kulturi i kreativnosti te zelenoj i digitalnoj tranziciji u Hrvatskoj
POZITIVNO
Potpora EIF-a i Erste banke inovacijama, kulturi i kreativnosti te zelenoj i digitalnoj tranziciji u Hrvatskoj
ZAGREB - Europski investicijski fond (EIF), dio grupe Europske investicijske banke (EIB), potpisao je ugovor o jamstvu u iznosu od 50 milijuna eura s Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u okviru fondaInvestEU za podržavanje održivosti, inovacija i digitalizacije malih poduzeća u Hrvatskoj te razvoj kulturnog i kreativnog sektora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE