GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paola Papanicolaou nova glavna direktorica Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo

Paola Papanicolaou nova glavna direktorica Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
MILANO - Paola Papanicolaou nova je glavna direktorica Sektora za inozemne banke supsidijare (ISBD) Intese Sanpaolo.

Zamijenit će Marca Elia Rottignia, koji napušta Grupu kako bi preuzeo mjesto glavnog direktora Talijanske udruge banaka (ABI).

Paola Papanicolaou, prethodno je bila zamjenica glavnog direktora ISBD-a, sada preuzima dužnost jer savršeno odgovara za tu ulogu zahvaljujući svojoj stručnosti u ključnim kompanijama Grupe i svom iskustvu u tehnološkim inovacijama. Intesa Sanpaolo Grupi pridružila se 2015., a njenim imenovanjem Intesa Sanpaolo potvrđuje svoju predanost prepoznavanju i unaprjeđenju vrhunskih i nadarenih rukovoditelja unutar organizacije.

Također, Grupa je osnovala Radnu skupinu za poticanje sinergije za inozemne banke supsidijare s ciljem promicanja sinergije među sektorima. Novoosnovana radna skupina pomoći će inozemnim bankama Intesa Sanpaolo Grupe dobiti veću korist od najboljih praksi Bance dei Territori (sektora zaduženog za poslovanje s građanstvom) te sektora IMI za korporativno i investicijsko bankarstvo. Također će se unaprijediti suradnja sa sektorom za upravljanje imovinom, koji predstavlja ključnu prednost Intese Sanpaolo. Ojačat će se i digitalni i tehnološki razvoj u inozemnim supsidijarima, s ciljem naprednijeg poslovanja u svim zemljama u kojima Grupa posluje.

ISBD znatno pridonosi profitabilnosti Intesa Sanpaolo Grupe s gotovo 14 % neto dobiti Grupe u prvom tromjesečju 2024. ISBD posluje na trima kontinentima, s komercijalnim bankama u 12 zemalja (područje srednje i istočne Europe te Egipat), uz društvo za upravljanje imovinom u Kini. Ova opsežna mreža trenutačno pruža usluge za 7,2 milijuna klijenata u gotovo 900 poslovnica i s predanom radnom snagom koju čini oko 21.000 zaposlenika.

Uz više od 420 milijardi eura u kreditima i 1.300 milijardi eura financijske imovine klijenata na kraju 2023. Intesa Sanpaolo najveća je bankarska grupacija u Italiji, sa znatnom međunarodnom prisutnošću. Vodeća je europska bankarska grupacija u upravljanju imovinom s jakim fokusom na digitalizaciju i fintech. Grupa će do 2025. osigurati 115 milijardi eura u zajmovima s društvenim utjecajem za potporu zajednicama i zelenoj tranziciji, uz program (od 2023. do 2027.) za pomoć potrebitima vrijedan 1,5 milijardi eura. Mreža muzeja Banke, Gallerie d'Italia, izlaže vlastitu umjetničku baštinu i kulturne projekte prepoznate vrijednosti.

Tagovi: Paola Papanicolaou, isbd, Intesa Sanpaolo, intesa
PROČITAJ I OVO
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
BANKARSKI SEKTOR
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
ZAGREB - Veliki globalni računalni kvar nije značajnije utjecao na rad kompjuterskih sustava te pružanje usluge banaka u Hrvatskoj, izvijestila je u petak Hrvatska udruga banaka (HUB).
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
PRIZNANJA
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
ZAGREB – Nagradu za izvrsnost Euromoney 2024. (The Euromoney Awards for Excellence 2024) dobila Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Intesa Sanpaolo Grupe, u kategoriji za najbolju banku u Hrvatskoj (Croatia's Best Bank).
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
IMENOVANJA
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
HONG KONG - HSBC je u srijedu objavio da je imenovao Georgesa Elhederyja glavnim izvršnim direktorom grupe, počevši od 2. rujna.
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
KRITIKE
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
BERLIN - Deutsche Bank netočno je objavila odgođenu poreznu imovinu u svom financijskom izvješću za 2019. koja nije udovoljavala međunarodnim računovodstvenim standardima, priopćio je njemački regulator BaFin u utorak.
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
MINUSI
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
ZAGREB - Krajem lipnja ove godine okončan je postupak prelaska građana s prešutno prihvaćenih na dopuštena prekoračenja, a sukladno Memorandumu o razumijevanju u vezi prekoračenja po tekućem računu kojeg su 22. srpnja 2022. godine potpisali Vlada RH, Hrvatska narodna banka i 13 banaka koje su u to vrijeme odobravale prešutno prihvaćena prekoračenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE