GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 19:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je u srijedu mjere za pomoć klijentima, građanima i poslovnim subjektima, čiji su prihodi i poslovanje pogođeni pandemijom koronavirusa, a koje uključuju odgodu plaćanja kreditnih obveza na razdoblje od minimalno tri mjeseca.

Kada je riječ o građanima, iz PBZ-a navode da će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda.

Ta mjera podrazumijeva odgodu plaćanja glavnice kredita i pripadajućih kamata po kreditima u redovnoj otplati, na razdoblju od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja za dodatna tri mjeseca, kaže se u priopćenju.

Zahtjevi za odgodom plaćanja zaprimat će se u razdoblju od 15. travnja do 31. svibnja ove godine, a korisnicima kredita koji namjeravaju podnijeti zahtjev banka, u cilju brze realizacije savjetuju pripremu dokumentacije kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije uzrokovane pandemijom, kao što su na primjer odluka o otkazu ili potvrda poslodavca o smanjenju primanja.

Iz PBZ-a korisnicima kredita kod kojih nije došlo do pogoršanja financijskog položaja i imaju redovite prihode preporučuju da i dalje nastave izvršavati svoje financijske obveze sukladno ugovorima i otplatnim planovima.

Kako je u ovim okolnostima socijalno distanciranje i sigurnost klijenata od osobite važnosti, kažu iz PBZ-a, osigurali su i podnošenje zahtjeva za odgodom plaćanja putem interneta, što će na stranici www.pbz.hr korisnik kredita moći učiniti u nekoliko jednostavnih koraka.

Banka će, ovisno o preporukama nadležnih državnih tijela, osigurati podnošenje zahtjeva i u poslovnicama, kažu iz banke te dodaju da su osim odgode plaćanja po kreditima, korisnicima prekoračenja po tekućem računu omogućili zadržavanje postojeće visine prekoračenja neovisno o promjeni u primanjima.

Kada je pak riječ o mjerama za poslovne subjekte, iz PBZ ističu da su donijeli prvi paket financijskih mjera kako bi osigurali pomoć za poslovanje pravnih osoba i obrtnika pogođenih ekonomskim posljedicama koronavirusa.

"PBZ je implementirala Mjeru 1 za pravne osobe i obrtnike kroz mogućnost odgode plaćanja kreditnih obveza, kamate i glavnice, u razdoblju od tri mjeseca i šest mjeseci, ovisno o vrsti proizvoda", kažu iz PBZ-a te dodaju da su omogućili internetsku predaju zahtjeva za moratorij obveza po kreditu.

Kako daljnje pojašnjavaju, u razdoblju moratorija kreditne obveze, kamata će se obračunavati, ali se neće naplaćivati. Obračunata kamata će dospjeti jednokratno nakon isteka razdoblja moratorija, ugovorena kamatna stopa se ne mijenja, a banka ne naplaćuje naknadu za obradu zahtjeva za moratorij.

Sve dodatne informacije klijenti mogu dobiti od svog menadžera za odnose s klijentima, na internetskoj stranici banke, pozivom na besplatan broj telefona 0800 729 266 ili putem slanja elektronske pošte.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, koronakriza, koronavirus, odgoda otplate kredita
PROČITAJ I OVO
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE