GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan Kolektivni ugovor u HPB-u

Potpisan Kolektivni ugovor u HPB-u
RADNIČKA PRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2022 / 22:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Uprave Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo (dalje: Banka) i Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske, Sindikalna podružnica Hrvatska poštanska banka potpisali su danas Kolektivni ugovor koji se primjenjuje za razdoblje od 1. rujna 2022. godine do 31. ožujka 2023. godine.

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora Banka je još jednom potvrdila posvećenost svojoj misiji stvaranja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, osiguravajući svojim zaposlenicima još višu razinu materijalnih prava.

Koristeći između ostalog i mjere Vlade Republike Hrvatske, zaposlenicima Banke se Kolektivnim ugovorom osiguravaju prava poput neoporezivog dodatka uz plaću, prigodne isplate regresa, božićnice i dara u naravi za Uskrs, dara djeci, participiranje u troškovima redovne skrbi djece predškolske dobi, plaćenih dopusta za važne osobne potrebe kao što su sklapanje braka, smrt u obitelji, rođenje djeteta, preseljenje, prvi dan škole za polazak u 1. razred ili u vrtić, dopust za potrebe obrazovanja.

Također, osigurava se ugovaranje dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja te sistematskog pregleda jednom godišnje, isplate otpremnina radi odlaska u mirovinu i jubilarnih nagrada, solidarne potpore za slučaj smrti, invalidnosti ili bolovanja, osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja s različitim ishodima, pomoć u školovanju djece radnika, i drugo.

„Doprinos zaposlenika Banke na svim radnim mjestima diljem Hrvatske rezultirao je činjenicom da je HPB danas banka s rastućim tržišnim udjelom, snažnim razvojem i da je izazivač na kojeg konkurencija mora računati. Kolektivni ugovor jedan je od načina kako nastojimo pomoći zaposlenicima prebroditi izazove inflacije s kojima se suočavaju.“, izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave Banke.

Pregovori radi sklapanja novog kolektivnog ugovora počet će najkasnije dva mjeseca prije isteka roka važenja ovog Ugovora, u siječnju 2023. godine.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Kolektivni ugovor, Marko Badurina
PROČITAJ I OVO
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
OCJENE
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
BERN - Prošlogodišnjim preuzimanjem domaćeg konkurenta Credit Suisse, švicarska banka UBS ojačat će svoju poziciju najvećeg zajmodavca u Švicarskoj, ali spajanje neće eliminirati konkurenciju, istaknuo je danas švicarski financijski regulator Finma.
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
DOBRA GODINA
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
LJUBLJANA - Banke su od siječnja do travnja ostvarile čistu dobit od 310,2 milijuna eura, što je 56,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Povećanje dobiti uglavnom je rezultat povećanja neto dobiti, posebice neto kamata.
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
DIVIDENDA
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
LJUBLJANA - Dioničari NLB-a na današnjoj su skupštini odobrili isplatu dividende u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura. Prva je to ovogodišnja isplata dividende, a o drugoj u istom iznosu odluka se očekuje krajem godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE