GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljen logo Nove hrvatske banke, članice HPB Grupe

Predstavljen logo Nove hrvatske banke, članice HPB Grupe
VIZUALNI IDENTITET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2022 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Novo ime i vizualni identitet Nove hrvatske banke koristit će se do završetka integracije u HPB čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana

Predstavljen je vizualni identitet i logotip buduće Nove hrvatske banke koji odražavaju novi početak i dodatno naglašavaju povezanost s HPB Grupom.

Podsjećamo, Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio je odluku o pokretanju postupka sanacije Sberbank d.d. Zagreb kako bi se osigurala financijska stabilnost u Republici Hrvatskoj.

Sanacija je provedena prodajom te je Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo (HPB) postala novi vlasnik Sberbank d.d., odnosno svih 615.623 dionica koje predstavljaju 100 posto temeljnog kapitala prenesene su na HPB te je banka dobila sufiks „- u sanaciji“.

Odmah nakon što je Hrvatska poštanska banka preuzela 100-postotni udio, pokrenut je pripremni proces rebrendiranja i javnosti je predstavljeno buduće ime banke - Nova hrvatska banka. Kompletna kreativna rješenja su u izradi te se pripremaju koraci za početak njihove primjene nakon završetka sanacije.

Novo ime i vizualni identitet buduće Nove hrvatske banke koristit će se do završetka integracije u HPB što predstavlja proces čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana, međutim zbog priprema za uvođenja eura koje se upravo odvijaju u obje banke, očekivano pripajanje stečene buduće pravne osobe Nova hrvatska banka d.d., a zbog složenosti procesa, planirano je nakon službenog usvajanja euro valute.

Održavanje skupštine dioničara očekuje se u roku od mjesec dana, nakon čega bi banka trebala i formalno promijeniti naziv u Nova hrvatska banka d.d. te nastaviti djelovati kao zasebna pravna osoba unutar HPB Grupe.

U međuvremenu se u poslovanju banke situacija normalizirala te se s klijentima online i u poslovnicama posluje redovno i bez zastoja.

Tagovi: Nova hrvatska banka, Sberbank, Hrvatska poštanska banka
PROČITAJ I OVO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE