GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ProCredit Group objavio vrlo dobre rezultate

ProCredit Group objavio vrlo dobre rezultate
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2021 / 08:26
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEČ - ProCredit Group, koji je uglavnom aktivan u jugoistočnoj i istočnoj Europi, objavio je snažne rezultate za prvu polovicu 2021. godine.
Portfelj zajmova klijenata povećan je za 402 miliona eura ili 7,7%, što opet odražava snažne stope rasta zabilježene u proteklom razdoblju (prva polovica 2020 .: +255 milijuna eura ili 5,3%).

Konsolidirani rezultat povećan je za 68 posto na 36,4 miliona EUR (prva polovica 2020 .: 21,7 miliona EUR), što je značajno poboljšani povrat na kapital od 9,1% (prva polovica 2020 .: 5,5%).

Na temelju solidnih finansijskih rezultata u prvoj polovici godine, 23. jula 2021. Upravni odbor povećao je prognozu povrata kapitala za finansijsku godinu 2021. na 8,0% - 9,5% (ranije 6,0% - 7,5%) .

Uprava ProCredit-a ima pozitivan stav prema polugodišnjim rezultatima i izgledima Grupe.

- Zadovoljni smo ovim rezultatima i priznajemo uspješan rad naših kolega koji su uspjeli implementirati našu poslovnu strategiju u vrlo teškim tržišnim uvjetima. Naše ključne snage leže u bliskim odnosima koje njegujemo s pažljivo odabranim klijentima, u našoj sposobnosti učinkovitog upravljanja kreditnim rizikom i u naprednim digitaliziranim poslovnim procesima. Kako počinjemo izlaziti iz pandemije COVID-19, naši klijenti malih i srednjih poduzeća, koji su ključni za održivi gospodarski oporavak, s povjerenjem gledaju u budućnost. Vjerujemo da ProCredit banke mogu imati središnju ulogu u osiguravanju kontinuiranog uspjeha ovih klijenata. Naše čvrsto uvjerenje u naš održivi pristup, koji se ne temelji na agresivnom potrošačkom kreditiranju koje trenutno dominira na našim tržištima, pravi je način za stvaranje značajnog utjecaja u gospodarstvima i društvima u razvoju jer stvaramo održivi povrat za ProCredit grupu.

Sve ProCredit banke zabilježile su dobre stope rasta poprtfelja od najmanje 4,5%. Od 30. lipnja 2021. portfelj zelenih kredita iznosio je 1,1 milijardu eura (31. decembra 2020 .: 1,0 milijardi eura), što predstavlja 19,1% ukupnog portfelja. Financiranje u segmentu obnovljivih izvora energije nastavilo je značajno rasti.

Depoziti klijenata u prvoj polovici 2021. imali su rast od 123 miliona eura ili 2,5% što je na nivou uobičajenom za proteklo razdoblje (prva polovica 2020 .: +113 miliona eura, + 2,6%).

Dobit nakon oporezivanja od 36,4 miliona eura predstavlja povrat na kapital od 9,1%, što je značajno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu (prva polovica 2020 .: 21,7 miliona eura ili 5,5%). Povećanje rezultata od 68% rezultat je s jedne strane nižih troškova upravljanja rizicima, a s druge strane povećanja operativnog prihoda od 5,0 miliona eura.

Kvaliteta portfelja poboljšala se tokom prve polovice 2021. u odnosu na kraj 2020. Sa 30. junom 2021. udio zajmova sa smanjenom kreditnom vrijednošću pao je na 2,5% (31. decembra 2020 .: 2,6%); Udio kredita u drugoj fazi smanjio se za 0,5 postotnih bodova na 4,4%. Nadalje, otplate otpisanih kredita također su porasle u odnosu na prethodnu godinu.

Tagovi: ProCredit Group, ProCredit
PROČITAJ I OVO
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE