GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi čovjek Deutsche Banka pesimističan oko oporavka globalne ekonomije

Prvi čovjek Deutsche Banka pesimističan oko oporavka globalne ekonomije
PESIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 20:50
Autor: Siniša Malus
BERLIN - Ekonomija se neće vratiti na razinu prije koronavirusa "dugo vremena", upozorio je u srijedu Christian Sewing, glavni izvršni direktor Deutsche Banka.

Poslovna aktivnost u eurozoni naglo je opala nakon strogih mjera zaključavanja uvedenih u ožujku, ali posljednjih je mjeseci donekle poskočila nakon ublažavanja određenih ograničenja. Sjedinjene Države su doživjele sličnu sliku.

Međutim, postoji zabrinutost da lagani oporavak aktivnosti neće potrajati ako se ponovno primijene nova zaključavanja i socijalna ograničenja ili, jednostavnije, ako ne postoji cjepivo ili značajni tretman za koronavirus.

"Povratak našoj staroj ekonomskoj snazi potrajat će puno duže nego što danas pretpostavljamo", rekao je Christian Sewing, izvršni direktor Deutsche Bank, na summitu o bankama u organizaciji Handelsblatta.

“Mnoge tvrtke moraju uspijevati živjeti sa smanjenom prodajom prilično dugo. Moramo se nositi s ekonomskom situacijom u kojoj ćemo imati oporavak, da, ali samo korak po korak, i ne u svim industrijama ”, upozorio je Sewing.

Vlade planiraju smanjiti dio poticaja koje su pružile prilikom prvog udara pandemije, što predstavlja rastući rizik za mnoge tvrtke i radnike.

“Teško će se dostići razina prije krize i trebat će dugo vremena. To se neće dogoditi ove, a ni sljedeće godine ”, rekao je Sewing, dodajući da će neki dijelovi gospodarstva raditi samo sa 70% do 90% ukupnog kapaciteta.

Zaključio je da se kao rezultat zdravstvene opasnosti ne razgovara o drugim ekonomskim izazovima. U tom kontekstu spomenuo je "opasnosti od neuređenog Brexita", učinak "niskih kamatnih stopa" i trgovinski sukob između Sjedinjenih Država i Kine.

Tagovi: Christian Sewing, globalna ekonomija, koronakriza, Deutsche Bank, Covid-19, trgovinski rat, Brexit
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE