GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu

Raiffeisen Bank International: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2021 / 07:29
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) zaključila je treće tromjesečje s većim prihodima i dobiti zahvaljujući oporavku kreditiranja paralelno obnovi gospodarskih aktivnosti nakon ublažavanja koronaograničenja.

Neto prihod od kamata porastao je u razdoblju od srpnja do rujna 14 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosio je 875 milijuna eura.

Neto prihod od naknada i provizija uvećan je 24 posto, na 538 milijuna eura.

Operativni prihod porastao je 13 posto u odnosu na prošlogodišnje ljetno tromjesečje, na 1,45 milijardi eura.

Konsolidirana dobit gotovo je udvostručena, na 443 milijuna eura, pokazalo je izvješće obavljeno sredinom prošlog tjedna.

Otpisi po gubicima na financijskoj imovini svedeni su na 42 milijuna eura, sa 185 milijuna eura u trećem tromjesečju 2020.

Udio nenaplativih kredita u ukupnom kreditnom portfelju spustio se na 1,7 posto, s 1,9 posto na kraju prošle godine.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci operativni prihod RBI porastao je 2,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosio je 4,1 milijardu eura.

Neto prihod od kamata pao je 1,2 posto, na 2,44 milijarde eura.

Konsolidirana dobit poskočila je 76 posto, na 1,05 milijardi eura.

Stopa adekvatnosti kapitala (CET31 ratio) iznosila je na kraju rujna 13,2 posto i bila je manja za 0,4 postotnog boda nego na kraju prošle godine.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen
PROČITAJ I OVO
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
SNAŽAN RAST
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
ZAGREB - Dobit kreditnih institucija u Hrvatskoj u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dosegnula je 4 milijarde kuna, što je za 1,5 milijarde ili 59,3 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u ponedjeljak.
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
OČEKIVANJA
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
MOSKVA - Ruska banka VTB očekuje da bi oštar rast ključnih kamatnih stopa mogao negativno utjecati na njezinu neto dobit u 2022. godini, rekao je u ponedjeljak izvršni direktor Andrej Kostin.
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
NOVI DETALJI
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
ZAGREB - Jušte Puharić tužio je HPB jer su prekasno prodali dionice nakon “margin calla”, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da iz telefonskih razgovora koje su imali prilike preslušati proizlati kako je od bankarske službenice tražio suprotno - da dionice ne prodaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE