GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 10:16
Autor: Siniša Malus
BEČ - Raiffeisen Bank International izvijestio je o rezultatima koji su nadmašili prognoze analitičara.

Raiffeisen banka najavila je zaradu po dionici od 0,49 eura, uz prihod od 2,00 eura. Analitičari koje je ispitivao Investing.com predviđali su EPS od 0,47 eura  i prihode od 1,25 milijardi eura. To u usporedbi sa EPS-om od 0,64 eura na 1,18 milijardi eura prihoda u istom razdoblju prije godinu dana. Raiffeisen banka prijavila je EPS od 1,03 eura te prihode od 1,64B eura u prethodnom tromjesečju. Analitičari očekuju da će EPS u narednom tromjesečju iznositi 0,51 eura te da će ostvariti 1,34 milijarde eura prihoda.

Dionice Raiffeisen banke srezane su 32% od početka godine, te su 35,70% niže u odnosu na 52-tjedni maksimum od 23,46 eura postavljen 8. studenog 2019. To je ispod prosjeka tržišta ogledanog kroz kretanje indeksa STOXX 600 koji je od početka godine korigiran 21,56%.

Banka je danas i revidirala izglede naniže u pogledu cjelogodišnjeg ostvarenja. Stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. se trenutačno očekuje na razini od oko 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i ozbiljnosti poremećaja u poslovanju.

Cilj je postići omjer troškova i prihoda od oko 55 posto srednjoročno te procjenjujemo kako će trenutačne okolnosti utjecati na tu stopu u 2021.

Srednjoročno je cilj konsolidirani povrat na kapital od oko 11 posto. S današnjim danom, a na temelju najboljih procjena, očekujemo konsolidirani povrat na kapital na srednjoj razini jednoznamenkastih vrijednosti za 2020.

Potvrdili su ciljnu stopu redovnog osnovnog kapitala (CET1) od oko 13 posto u srednjem roku.

Na temelju tog cilja namjeravaju distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, poslovni rezultati, zarada po dionici, STOXX600
PROČITAJ I OVO
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
BANKARSKI SEKTOR
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
ANALIZA - U jeku koronakrize u ožujku i travnju, hrvatski građani poklonili su povjerenje hrvatskim bankama i štednji u kunama, piše u novom izdanju publikacije HUB Pregled 2/2020 .
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom
KREDITI
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

ZAGREB - Zagrebačka banka je građanima čije su nekretnine stradale u nedavnom potresu omogućila posebne kredite po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, bez naknade za obradu kredita, s rokom otplate do 30 godina te mogućnosti uvećanja kredita za opremanje nekretnine.

NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
KREDITI
NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
BEOGRAD - Kretanja na kreditnom tržištu bila su veoma povoljna u prvom tromesečju, pri čemu se rast kreditne aktivnosti na međugodišnjem nivou ubrzavao iz meseca u mesec, navodi se u izveštaju o kreditnoj aktivnosti Narodne banke Srbije (NBS) za prva tri meseca ove godine.
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
USLUGE
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan.
Liana Keserić nova predsjednica Uprave Raiffeisen banke
KADROVI
Liana Keserić nova predsjednica Uprave Raiffeisen banke

ZAGREB - Uprava Raiffeisen banke dobila je novu predsjednicu Lianu Keserić. Odluku RBA o novoj liderici potvrdila je Hrvatska narodna banka sredinom svibnja 2020.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE