GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raiffeisen banka objavila je mjere pomoći klijentima uslijed nepovoljne situacije zbog koronavirusa, koje za građane uključuju odgodu plaćanja kredita na razdoblje od minimalno tri mjeseca, dok će tvrtke i obrti, uz 6-mjesečni moratorij otplate, na raspolaganju imati i reprogram te kredite za likvidnost.

Tako će svi građani s kreditom u toj banci, koji su se našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa i koji neće moći plaćati svoje kreditne obveze, od ponedjeljka, 6. travnja, moći odgoditi plaćanje kredita, što uključuje i kreditne obveze koje je trebalo podmiriti na dan 31. ožujka ove godine, kaže se u objavi na internetskim stranicama Raiffeisen banke.

Za sve neosigurane, kao i nekretninom osigurane kredite, moći će se odgoditi plaćanje od minimalno tri do maksimalno šest mjeseci, po vlastitom odabiru, bez produženja ili uz produženje roka otplate ovisno o vrsti kredita, kažu iz banke.

Napominju da će se zahtjev za odgodu plaćanja kredita moći podnijeti u razdoblju od 6. do 30. travnja putem internetske stranice banke.

Dodaju i da se, bez obzira na situaciju, građanima prekoračenja po tekućim računima i limiti na karticama neće smanjivati u razdoblju od sljedećih 6 mjeseci.

Poslovni klijenti pak mogu dobiti odgodu kredita, reprogram kredita i kredit za likvidnost, a kako navode iz RBA, to se odnosi na sve tvrtke i obrtnike kojima bi se Covid-19 pandemija mogla negativno odraziti na poslovanje.

Za moratorij, to jest mjeru odgode plaćanja kreditnih obveza do šest mjeseci, moraju se podnijeti dva zahtjeva, jedan putem Fine, a drugi direktno kod banke.

Zahtjevi za kredit za likvidnost i reprogram kredita se podnose putem Fine, a kako napominju iz banke, trenutno je moguće zatražiti samo moratorij, dok će se druge dvije mjere moći zatražiti uskoro.

Tagovi: Raiffeisenbank Austria, Raiffeisen, odgoda otplate kredita, moratorij na otplatu kredita, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE