GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka

Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 21:10
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Commerzbank napreduje brže od očekivanog u svom planu otpuštanja oko 10.000 radnih mjesta u sklopu velikog programa restrukturiranja, prema njezinom izvršnom direktoru Manfredu Knofu.

"Očekujemo da ćemo do kraja godine postići dogovore s većinom pogođenih zaposlenika. Od sredine lipnja već imamo gotovo 7000 pojedinačnih ugovornih rješenja", rekao je Knof za subotnje izdanje njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga.

No, Knof je priznao da nije uvijek moguće odmah zamijeniti zaposlenike koji odlaze ili zatvorene poslovnice novim digitalnim uslugama.

"U restrukturiranju kao što je naše, teško je izbjeći da se stvari poremete u jednom ili drugom trenutku", rekao je Knof.

Izvršni odbor Commerzbanka postavio si je cilj smanjiti broj stalno zaposlenih s 39.500 na 32.000 do kraja 2024. godine.

Knof je u opširnom razgovoru pozdravio i to što je Europska središnja banka (ECB) pokrenula zaokret u kamatnim stopama.

"Na početku smo duljeg puta, ECB je najavio nekoliko mjera i koraka za borbu protiv inflacije višim kamatama. To je sada neophodno. A to će također biti dobro za naše izglede", rekao je Knof.

Knof je također naglasio da Commerzbank namjerava podržati transformaciju njemačkog gospodarstva prema većoj održivosti, ali je upozorio na opasnosti greenwashinga.

"Sve dok nema jedinstvenih zaštitnih ograda za sve, uvijek će biti prostora za tumačenje", rekao je Knof, prije nego što je dodao da ne poznaje nijednog korporativnog klijenta u Njemačkoj koji još nije prepoznao održivost kao bitno pitanje.

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof
PROČITAJ I OVO
OTP banka Srbija lansirala novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju
APLIKACIJE
OTP banka Srbija lansirala novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju
BEOGRAD – OTP banka Srbija lansirala je potpuno novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju. Aplikacija donosi visok nivo performansi i bezbednosti, unapređene i nove funkcionalnosti, a posebno se izdvaja moderan, intuitivan i pregledan dizajn koji će korisnicima pružiti jedinstven nivo korisničkog iskustva.
NBS: Povećana kreditna aktivnost u drugom kvartalu, posebno privrede
KREDITIRANJE
NBS: Povećana kreditna aktivnost u drugom kvartalu, posebno privrede
BEOGRAD – Kreditna aktivnost na međugodišnjem nivou u Srbiji u drugom kvartalu ove godine je nastavila da beleži rast i u junu bila je veća za 13,1 odsto, pri čemu je rast kredita privredi iznosio 15,8 odsto, a stanovništvu 9,8 odsto.
Slovenske banke u prvom polugodištu smanjile dobit 15,4%
PAD
Slovenske banke u prvom polugodištu smanjile dobit 15,4%
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prvom polugodištu ove godine ostvarile 212,5 milijuna eura dobiti prije oporezivanja.
OTP ostvario rekordnu dobit u prvom polugodištu
REKORDI
OTP ostvario rekordnu dobit u prvom polugodištu
BUDIMPEŠTA - OTP grupa zaključila je prvo polugodište 2022. godine s konsolidiranom dobiti nakon oporezivanja od 251 milijarde forinti (162 milijarde forinti u drugom kvartalu).
Rast kredita ubrzao u lipnju
KREDITIRANJE
Rast kredita ubrzao u lipnju

ANALIZA - Ukupni plasmani monetarnih institucija domaćim sektorima (osim središnje države) porasli su za 1,8 mlrd. kuna ili 0,7% u odnosu na kraju svibnja (na osnovi transakcija) dosegnuvši 259,2 mlrd. kuna.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE