GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Societe Generale će otpuštati u Francuskoj

Societe Generale će otpuštati u Francuskoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2024 / 21:42
Autor: SEEbiz
PARIZ - Societe Generale, treća najveća francuska uvrštena banka, trebala bi ove godine ukinuti oko 900 radnih mjesta u svojoj domovini, rekla su Reutersu dva izvora bliska tom pitanju. Izvršni direktor Slawomir Krupa nastoji srezati troškove radi povećanja profita.

Smanjenje radnih mjesta će uglavnom biti usmjereno na IT i druge funkcije podrške u sjedištu zajmodavca u poslovnoj četvrti La Defense u glavnom gradu Francuske, rekli su izvori.

Oni će biti ostvareni dobrovoljnim odlascima, dodali su izvori, ne želeći biti imenovani jer smanjenje radne snage još nije objavljeno.

Točan broj otpuštanja bit će između 900 i 1000, što predstavlja manje od 2% ukupne francuske radne snage, rekao je jedan izvor.
SocGen zapošljava oko 52.000 ljudi u Francuskoj i oko 112.000 u svijetu, prema polugodišnjem financijskom izvješću zajmodavca za 2023.
SocGen je odbio komentirati. Banka će objaviti godišnju dobit sljedeći tjedan, 8. veljače.

Sa zadatkom da oživi cijenu dionica i profitabilnost SocGena, Krupa je prošlog rujna rekao investitorima da će smanjiti troškove za oko 1,7 milijardi eura do 2026. godine.

Tagovi: Societe Generale, socgen, francuska, krupa
PROČITAJ I OVO
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
SNAŽAN RAST
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini poslovale s dobiti od 1,36 milijardi eura, što je za 647,2 milijuna eura ili 91,2 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci o poslovanju kreditnih institucija koje je u četvrtak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
DOBRE BROJKE
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
BEČ - Potaknut dobrim operativnim rezultatima i povoljnim kamatnim okruženjem, Erste Group Bank AG ostvario je operativni rezultat od 5,5 milijardi eura u 2023. godini, što predstavlja rast od 38% u usporedbi s prethodnom godinom.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u 2023. godini ostvarila je neto dobit od 84.2 milijuna eura, što je za oko 42.4 milijuna eura manje no 2022. godine, kada je ostvarena jednokratna dobit od povoljne kupnje Nove hrvatske banke (NHB).
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
DIVIDENDA
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini, za koju se planira da će biti održana 10. travnja 2024. donošenje odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 1,40 eura po dionici, koja bi se isplatila iz neto dobiti ostvarene u 2023. godini.
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
STAGNACIJA
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
FRANKFURT - Bankovni krediti kućanstvima u eurozoni gotovo su stagnirali u siječnju, uz najnižu stopu rasta u gotovo devet godina, pokazuju podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE