GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Societe Generale nadmašio očekivanja

Societe Generale nadmašio očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 10:38
Autor: SEEbiz
LONDON — Societe Generale nadmašio očekivanja rezultatima u drugom kvartalu zahvaljujući oporavku maloprodajnog poslovanja u Francuskoj i smanjenoj razini loših kredita.

Francuski bankarski div je u drugom tromjesečju prijavio neto prihod od 1,44 milijarde eura (1,71 milijardi dolara). Analitičari su očekivali 704 milijuna eura neto dobiti za tromjesečno razdoblje, navodi Refinitiv.

Najnoviji rezultati slijede "rekordno" tromjesečje početkom 2021. godine, kada je dobit dosegla 814 milijuna eura, i označavaju značajan zaokret u dobiti od gubitka od 1,26 milijardi eura objavljenog prije godinu dana, na vrhuncu ekonomske krize izazvane Covidom kriza.

Drugo tromjesečje "obilježilo je snažan zamah prihoda, nastavak troškovne discipline i vrlo niski troškovi rizika koji proizlaze iz vrlo malog broja nepodmirenih obveza po kreditima", rekao je Frederic Oudea, izvršni direktor grupe. Napomenuo je kako su rezultati za prvu polovicu 2021. najbolji u pet godina.

Najnovije rezultate podržala je maloprodajna jedinica francuske banke koja je izvijestila o neto prihodu od 438 milijuna eura - značajan rast u odnosu na 60 milijuna eura prijavljenih prije godinu dana.

To je posljedica većeg broja stambenih kredita i potrošačkih kredita.

Tagovi: Societe Generale, Fransucka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
AKVIZICIJE
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
LONDON - Britanska banka Barclays UK, podružnica matične tvrtke Barclays, kupit će britanskog hipotekarnog zajmodavca Kensington Mortgage za oko 2,3 milijarde funti (2,68 milijardi eura).
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
FINALIZACIJA
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
LJUBLJANA - Sparkasse banka je danas završila proces kupnje Erste Card, koja u Sloveniji ima ekskluzivno pravo izdavanja Diners Club kartica i sklapanja ugovora o prihvaćanju kartica na prodajnim mjestima.
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
TRENDOVI
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
BERLIN - Gotovina bi u Njemačkoj mogla iščeznuti, strahuje Udruga za novac i vrijednosti (BDGW).
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
KARTICE
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
ZAGREB - PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, danas je objavio uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima.
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
POTEZI
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
LJUBLJANA - Deželna banka Slovenije prva je banka u Sloveniji koja je nakon najave Evropske centralne banke o postepenom povećanju kamatne stope za polaganje viška likvidnosti odluči,la ukinuti tzv. ležarinu za depozite.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE