GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spojile se Budapest Bank, MKB Bank i Takarekbank

Spojile se Budapest Bank, MKB Bank i Takarekbank
SPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2020 / 20:10
Autor: SEEbiz
BUDAPEST - Budapest Bank i MKB banka koje su u državnom vlasništvu potpisale su ugovor o spajanju sa štednom grupom Takarekbank (MTB) i time je stvorena druga po veličini mađarska bankarska grupacija.

Ovaj je sporazum bio očekivan nakon što su tri banke u svibnju najavile strateški savez. Označava novo poglavlje u preslagivanju bankarskog sustava u kojem su lokalni igrači stekli utjecaj pod nacionalističkim premijerom Viktorom Orbanom.

Država će imati 30,35% udjela u novoj grupi koja će se zvati Magyar Bankholding, prema izjavi ministra Andrea Magera objavljenoj na MTI. Vlasnici MKB banke imat će 31,96%, a Takarekbank 37,69%.

Vrijednost nove bankarske skupine premašit će 740 milijardi forinti (2,35 milijardi dolara).

Vlada je godinama tražila kupca za BudapestBank, koji je 2015. kupila od General Electrica za 700 milijuna dolara.

Tagovi: Budapest Bank, MKB Bank, General Electric, Magyar Bankholding, Takarekbank
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE