GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori

The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.

"Čast nam je i zadovoljstvo primiti ovu prestižnu nagradu kao potvrdu da su kvalitet našeg poslovanja i odgovornost u pristupu klijentima pogođenim pandemijom prepoznati i u međunarodnoj medijskoj zajednici. Erste banka je ostala blizu klijentima i podržala ih brzo dostupnom likvidnošću tokom proljećnog zatvaranja. Pomjerajući fokus na efekte covid-19 krize koji nijesu trenutni i neposredni, nastavljamo da pružamo održivu podršku kroz mehanizme restrukturiranja prilagođene industrijama i klijentima“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke u uzjavi za magazin „The Banker“.

„Ova nagrada pripada svim zaposlenima banke i podsticaj je da nastavimo da gradimo vodeću banku u Crnoj Gori, odgovorno i predano“.

Nagrada za najbolju banku dodjeljuje se svake godine na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji poslovanja, strategija razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, odnosa prema klijentima. Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima.

Od svog osnivanja 1926. godine, magazin „The Banker“ je važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju. Godišnje nagrade koje ovaj magazin dodjeljuje smatraju se jednom od najprestižnijih bankarskih nagrada u svijetu.

Tagovi: The Banker, Erste banka Podgorica, Erste, Aleksa Lukić
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE