GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva

U UniCredit banci čak 71% veći broj transakcija putem mobilnog bankarstva
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 18:15
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U UniCredit banci u Srbiji broj transakcija putem mobilnog bankarstva u martu ove godine je povećan za 71 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je broj registrovanih korisnika te usluge uvećan za 30 odsto, izjavila je predsednica Izvršnog odbora te banke Feza Ten.

Od početka pandemije virusa korona Unikredit banka svojim klijentima preporučuje korišćenje digitalnih kanala, kako bi smanjila potrebu za fizičkim kontaktom i na taj način doprinela spečavanju širenja virusa, navodi se u saopštenju banke.

Klijentima koji nisu prethodno koristili te usluge, banka je obezbedila instaliranje mobilne aplikacije bez dolaska u ekspozituru, omogućivši kratku obuku onlajn. Dodatno, otvorene su i posebne telefonske linije kako bi novi korisnici što brže prešli na digitalno obavljanje bankarskih transakcija.

"Zahvaljujući našoj mreži multifunkcionalnih bankomata na kojima je moguća i uplata pazara, zabeležen je rast uplata za oko 25 odsto, čime smo podržali male privrednike i zanatlije u svakodnevnom obavljanju bankarskih poslova", kazala je Ten.

Ocenila je da su mere koje je preduzela Narodna banka Srbije posle izbijanja epidemije bile pravoremene i proaktivne, sa ciljem da se sačuva stabilnost finansijskog sistema i da se pruži podrška gradjanima, penzionerima i privredi.

"Važno je da istaknem da su zajedničkim snagama banke nastavile da uslužuju klijente i zahvaljujući kontinuitetu poslovanja mi smo spremni da se lako prebacimo na novo poglavlje", istakla je Ten.

U saopštenju se ističe da se Unikredit banka vrlo brzo prilagodila novonastaloj situaciji, jer je u prethodnom periodu uložila značajna sredstva i vreme za unapredjenje digitalnih kanala.

Ta banka najstarijim gradjanima penzije dostavlja na kućnu adresu, kao i obnovljene kartice i čekove.

"Na ovaj način banka je pokazala da je sposobna da se uhvati u koštac sa svim izazovima, da se prilagodi svakoj nepredvidjenoj situaciji i da nauči nešto novo", navodi se u saopštenju UniCredit banke.

Tagovi: UniCredit, UniCredit banka, mobilno bankarstvo, Narodna banka Srbije, Feza Ten
PROČITAJ I OVO
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
SPOJENE POSUDE
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju veljače 56,1 mlrd. eura.
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE