GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS nadmašio očekivanja analitičara, najavljuje otkup dionica vrijedan do milijardu dolara

UBS nadmašio očekivanja analitičara, najavljuje otkup dionica vrijedan do milijardu dolara
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 07:08
Autor: SEEbiz
BERN - Švicarski bankarski div UBS u utorak je tijesno nadmašio očekivanja dobiti u četvrtom tromjesečju i najavio da će ponovno započeti s otkupom dionica u vrijednosti do 1 milijarde dolara u drugoj polovici godine.

Grupa je objavila neto gubitak koji se može pripisati dioničarima od 279 milijuna dolara za ovo tromjesečje. Analitičari koje je anketirao LSEG očekivali su neto gubitak koji se može pripisati dioničarima od 372 milijuna dolara.

U trećem tromjesečju UBS je zabilježio veći od očekivanog neto gubitak koji se može pripisati dioničarima od 785 milijuna dolara — što je uračunalo 2 milijarde dolara troškova povezanih s integracijom propalog rivala Credit Suisse.

Nakon tog izvješća u trećem tromjesečju, tržište se odlučilo usredotočiti na snažnu temeljnu operativnu dobit banke prije oporezivanja, koja je bila znatno iznad očekivanja. Za četvrti kvartal to je iznosilo 592 milijuna dolara.

UBS je također izvijestio o bržem povratu priljeva klijenata u posao upravljanja imovinom Credit Suissea od očekivanog od preuzimanja, koje je dovršeno u lipnju 2023.

Integracija njegovog pogođenog rivala se nastavlja, a UBS je započeo proces otpuštanja oko 3000 radnih mjesta u Credit Suisseu kao dio šireg restrukturiranja. UBS je u utorak objavio da je završio prvu fazu strateške integracije.

Dionice UBS-a ravnodušno su započele 2024., zaključivši trgovinu u ponedjeljak padom od 1,5% od početka godine.

Tagovi: UBS, dionice, credit suisse
PROČITAJ I OVO
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
SNAŽAN RAST
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini poslovale s dobiti od 1,36 milijardi eura, što je za 647,2 milijuna eura ili 91,2 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci o poslovanju kreditnih institucija koje je u četvrtak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
DOBRE BROJKE
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
BEČ - Potaknut dobrim operativnim rezultatima i povoljnim kamatnim okruženjem, Erste Group Bank AG ostvario je operativni rezultat od 5,5 milijardi eura u 2023. godini, što predstavlja rast od 38% u usporedbi s prethodnom godinom.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u 2023. godini ostvarila je neto dobit od 84.2 milijuna eura, što je za oko 42.4 milijuna eura manje no 2022. godine, kada je ostvarena jednokratna dobit od povoljne kupnje Nove hrvatske banke (NHB).
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
DIVIDENDA
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini, za koju se planira da će biti održana 10. travnja 2024. donošenje odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 1,40 eura po dionici, koja bi se isplatila iz neto dobiti ostvarene u 2023. godini.
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
STAGNACIJA
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
FRANKFURT - Bankovni krediti kućanstvima u eurozoni gotovo su stagnirali u siječnju, uz najnižu stopu rasta u gotovo devet godina, pokazuju podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE