GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS s blagim rastom neto dobiti u drugom kvartalu

UBS s blagim rastom neto dobiti u drugom kvartalu
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 12:33
Autor: SEEbiz / H
ZUERICH - Švicarski bankarski div UBS u utorak je izvijestio da je u drugom kvartalu blago povećao neto dobit, za 108 milijuna dolara u odnosu na godinu ranije, najvećim dijelom zbog slabijih rezultata u segmentima upravljanja imovinom i investicijskog bankarstva.

Neto dobit mu je u drugom kvartalu tako porasla za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,108 milijardi dolara. U prvom tromjesečju iznosila je 2,136 milijardi dolara.

Prihodi su mu uvećani za svega 20 milijuna dolara u odnosu na drugi kvartal prošle godine i iznosili su 8,917 milijardi dolara, pokazalo je poslovno izvješće.

"Drugo tromjesečje bilo je jedno od najizazovnijih razdoblja za investitore u posljednjih 10 godina. Inflacija je i dalje visoka, a rat u Ukrajini se nastavlja, kao i stroga politika vezana uz covid u dijelovima Azije", rekao je izvršni direktor UBS-a Ralph Hamers u priopćenju.

Na rezultate u drugom kvartalu veliki su utjecaj imali slabiji rezultati u segmentu investicijskog bankarstva, u kojem su prihodi smanjeni za 14 posto u odnosu na isto razdoblje lani, kliznuvši na 2,094 milijarde dolara.

U poslovnom izvješću UBS-a posebno pritom izdvajaju pad neto prihoda od naknada i provizija za 1,121 milijardu dolara, što uglavnom odražava "smanjenje naknada za ugovaranje, posebno na Equity Capital Marketsu, i smanjenje neto naknada za posredovanje zbog slabije aktivnosti klijenata u Global Wealth Managementu i Investment Banku".

"Smanjile su se naknade za investicijske fondove, odražavajući negativne tržišne rezultate i smanjene naknade za izvedbu, a pali su i prihodi od transakcija spajanja i akvizicija", dodaje se u izvješću.

Kako se pad tržišta u drugom kvartalu ubrzao u segmentima dionica i vrijednosnica s fiksnim prinosom, odjel banke za upravljanje bogatstvom ostvario je prigušenu neto novu imovinu koja generira naknade u visini oko 400 milijuna dolara na globalnoj razini. Taj dio poslovanja također je zabilježio odljev od 12 milijardi dolara, prvenstveno iz dionica.

"Institucionalni klijenti ostali su aktivni u okruženju visoke volatilnosti. U isto vrijeme, privatni klijenti držali su se po strani", rekao je izvršni direktor Hamers u priopćenju.

Stopa adekvatnosti kapitala CET 1 krajem drugog tromjesečja iznosila je 14,2 posto, u usporedbi sa 14,5 posto u istom razdoblju godine ranije, pokazuju poslovni rezultati.

Tagovi: UBS banka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE