GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit će novim direktorom imenovati Andreu Orcela

UniCredit će novim direktorom imenovati Andreu Orcela
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanska banka UniCredit imenovat će novim izvršnim direktorom Andreu Orcela, tvrde dobro obaviješteni izvori, signalizirajući tako povratak bankara koji je odigrao važnu ulogu u bančinim počecima.

Odbor direktora trebao bi raspravljati o imenovanju Orcela izvršnim direktorom kasno poslijepodne, a bude li izabran, bankar bi trebao preuzeti dužnost u travnju.

Glasnogovornik UniCredita nije u utorak odgovorio na upit da komentira informaciju o Orcelovom dolasku na čelo UniCredita a on nije bio dostupan za komentar, napomenuo je Reuters.

Pedesetsedmogodišnji Orcel radio je na spajanju UniCreditoa i Credito Italiana, iz kojih je 1998. godine stvoren UniCredit, podsjeća agencija.

Talijanski bankar izdvojio se kao jaki kandidat u utrci na nasljednika Francuza Jeana Pierre Mustiera zahvaljujući potpori nekoliko međunarodnih i skupine talijanskih dioničara na čelu s magnatom Leonardom Del Vecchiom, napominje Reuters.

Mustier je ostavku najavio u studenome prošle godine nakon sukoba s odborom oko strategije.

Od 2012. do 2018. godine Orcelo je bio šef odjela za investicijsko bankarstvo u švicarskom UBS-u a potom je trebao preuzeti kormilo u španjolskom Santanderu ali se taj plan izjalovio zbog nesuglasica oko naknada, navodi Reuters.

Santander je povukao ponudu za angažman i Orcel je ostao bez posla i pokrenuo je tužbu kojom je od Španjolaca zatražio odštetu od 112 milijuna eura. U međuvremenu je naznačio da je spreman nagoditi se s bankom i znatno smanjiti traženu odštetu, saznaje Reuters.

Njegov dolazak u UniCredit vremenski bi se poklopio s pregovorima talijanske vlade i UniCredita o preuzimanju posrnulog zajmodavca Monte dei Paschija.

Država je spasila Monte dei Paschi 2017. godine i sada je mora privatizirati, a vrijeme polako curi budući da je Europska središnja banka (ECB) talijanskom zajmodavcu odredila rok do 31. siječnja da još pošalje plan o nadoknađivanju manjka kapitala.

Tagovi: UniCredit, Andrea Orcel, Jean-Pierre Mustier
PROČITAJ I OVO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE