GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse

UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse
BONUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse kako bi se uskladio sa zahtjevima regulatora.

Iznos bonusa za 1.063 rukovoditelja koji su uključeni u takozvanu skupinu "preuzimatelji materijalnog rizika" smanjen je na 65 milijuna eura (77 milijuna dolara) sa 122 milijuna eura godinu dana ranije, navodi se u priopćenju na web stranici banke. Bonusi visokih rukovoditelja bit će oštrije smanjeni nego oni nižeg menadžmenta, rekao je UniCredit.

Najava UniCredita samo je potvrda trenda u bankarskom sektoru, nakon burne godine definirane pandemijom koronavirusa. Deutsche Bank AG bila je prisiljena smanjiti planove za svoj bonus fond nakon što se Europska središnja banka usprotivila razini nagrada.

Banka je također rekla da će novi izvršni direktor Andrea Orcel primiti maksimalni bonus predviđen u njegovom ugovoru za 2021. godinu, bez da isplata bude povezana s učinkom. Od 2022. godine Orcel će dobiti kombinaciju kompenzacije temeljene na izvedbi i fiksne naknade. Zajmodavac je potvrdio da Orcel neće dobiti isplate za nadoknadu izgubljenih odgođenih bonusa u vrijednosti od nekoliko desetaka milijuna dolara kao rezultat napuštanja svog bivšeg poslodavca, UBS AG.

UniCredit je u siječnju imenovao Orcela kao zamjenu za Jeana Pierrea Mustiera, koji je podnio ostavku usred sukoba s članovima uprave zbog strategije. 57-godišnji Rimljanin na čelo će službeno doći 15. travnja, više od dvije godine nakon što je napustio UBS Group zbog selidbe u Banco Santander.

Orcel će dobiti bonus temeljen na dionicama 2021. godine, priopćila je banka. UniCredit nije objavio detalje o Orcelovoj fiksnoj naknadi. Banka ima politiku da svojim izvršnim direktorima isplaćuje bonuse do 200% fiksne plaće.

UniCredit je objavio da je sedam najboljih viših menadžera koji su podnijeli izvješće izvršnom direktoru odlučilo dobrovoljno odustati od svog bonusa za 2020. godinu, nakon Mustiera koji se također odrekao 25% svoje plaće za 2020. godinu.

Societe Generale trebao bi smanjiti bonuse u svojoj investicijskoj banci za oko 20% nakon trgovanja pogođenih pretrpljenim tržišnim turbulencijama 2020. Credit Suisse, trpeći pravne troškove, smanjio je svoj ukupni bonus fond za 7%, istovremeno nagrađujući trgovce. Osoblje investicijskog bankarstva UBS zabilježilo je rast od 20% nakon što su uspjeli kapitalizirati promjene na tržištu.

Tagovi: UniCredit, menadžerski bonusi, Jean-Pierre Mustier, Europska središnja banka, Andrea Orcel, Deutsche Bank, Societe Generale, UBS banka, Banco Santander
PROČITAJ I OVO
Kućanstva u zemljama eurozone nastavila povećavati zaduživanje kod banaka
DUG
Kućanstva u zemljama eurozone nastavila povećavati zaduživanje kod banaka
FRANKFURT - Kućanstva u eurozoni nastavila su se prošli mjesec ubrzano zaduživati kod banaka, privučena niskim kamatnim stopama i gospodarskim oporavkom od pada izazvanog pandemijom, pokazali su u utorak objavljeni podaci Europske središnje banke (ECB-a).
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
RAST
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
ZAGREB - Zagrebačka banka ostvarila je u prvom polugodištu dobit nakon oporezivanja od 818 milijuna kuna, što je 43 milijuna kuna ili 5,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje konsolidirani nerevidirani financijski izvještaj te banke objavljen u ponedjeljak.
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
SUGLASNOST
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne bane (HNB) u petak je dao suglasnost za članove uprava Zagrebačke banke i Sberbanka, a usvojio je i informaciju o statusu i aktivnostima vezanima uz izradu optjecajnih eurokovanica s nacionalnom stranom, priopćeno je iz središnje banke.
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
PORUKE
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen poručila je u četvrtak čelnicima Svjetske banke i drugih razvojnih banaka da smisle konkretne planove za mobilizaciju znatno više kapitala za borbu protiv klimatskih promjena i smanjenje emisije štetnih plinova.
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
REGULATIVA
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
PEKING - Kina će nastaviti otvarati svoj financijski sektor i poboljšavati postupke za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, objavila je vlada u Pekingu, prenose državni mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE