GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit s najvećim gubitkom u posljednje tri godine

UniCredit s najvećim gubitkom u posljednje tri godine
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 16:42
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit SpA izvijestio je o svom najvećem gubitku u više od tri godine jer su se rezervacije vezane uz koronavirus nadovezale na jednokratne troškove zbog smanjenja radnih mjesta i otpisa turske jedinice.

Neto gubitak iznosio je 2,71 milijardi eura, budući da su se rezerve za gubitak kredita povećale na 1,26 milijardi eura, objavila je u srijedu milanska banka.

Oko 900 milijuna eura izdvojeno je posebno za rješavanje utjecaja virusa. Glavno poslovanje zajmodavca bilo je otporno u prvom kvartalu, a prihodi od provizija i procjena kredita su bili otporni.

Talijanska ekonomija ušla je u najduži zastoj u Europi nekoliko mjeseci nakon što je glavni izvršni direktor Jean Pierre Mustier iznio novu strategiju za poboljšanje profitabilnosti i povećanje isplate dioničarima. UniCredit očekuje da će svoj plan preispitati početkom sljedeće godine, a izvršni direktor rekao je u srijedu da banka ne postavlja nove ciljeve za 2020. godinu jer je neizvjesnost i dalje prevelika.

UniCredit može postići 75% do 80% svojih ciljeva neto prihoda za sljedeću godinu ako ekonomija Europske unije ojača za 10% koliko mnogi ekonomisti očekuju, rekao je Mustier u konferencijskom pozivu. Banka će u četvrtom tromjesečju odlučiti hoće li raspodjeliti dividende na zaradu u 2019. godini.

Tagovi: UniCredit, Jean-Pierre Mustier, poslovni rezultati, troškovi rezerviranja
PROČITAJ I OVO
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
NOVI DETALJI
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
ZAGREB - Jušte Puharić tužio je HPB jer su prekasno prodali dionice nakon “margin calla”, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da iz telefonskih razgovora koje su imali prilike preslušati proizlati kako je od bankarske službenice tražio suprotno - da dionice ne prodaje.
Zaba nudi povoljne kamatne stope na gotovinske kredite
KAMATNE STOPE
Zaba nudi povoljne kamatne stope na gotovinske kredite
ZAGREB - Zagrebačka banka ponovno je pripremila izvrsne uvjete za ugovaranje gotovinskih kredita.
NLB preuzima Istrabenz Leasing
ŠIRENJE
NLB preuzima Istrabenz Leasing
LJUBLJANA - Očekuje se da će postupak prodaje Zastave Istrabenz Lizinga, jedne od posljednjih investicija Istrabenza u propadanju, biti okončan do kraja godine, piše ljubljanski Dnevnik.
Bivši predsjednik Morgan Stanleya vodit će UBS
KARIJERE
Bivši predsjednik Morgan Stanleya vodit će UBS
ŽENEVA - UBS je u subotu iznenađujuće imenovao bivšeg predsjednika Morgan Stanleyja Colma Kellehera kao nasljednika Axela Webera na mjestu predsjednika najvećeg svjetskog upravitelja bogatstvom.
Sberbank najavljuje još jedan kredit za nuklearku u Turskoj
KREDITI
Sberbank najavljuje još jedan kredit za nuklearku u Turskoj
MOSKVA - Najveći ruski zajmodavac Sberbank u srijedu je objavio da će osigurati dodatnih 800 milijuna dolara zajma za izgradnju nuklearne elektrane Akkuyu u Turskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE