GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit uvodi ležarine za fizičke osobe

UniCredit uvodi ležarine za fizičke osobe
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2019 / 07:52
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MILANO - Talijanska banka UniCredit planira od 2020 uvesti naknade komitentima koji imaju velike depozite, da bi pokušala nadomjestiti negativne kamatne stope Evropske centralne banke.

- Negativne stope bit će uvedene klijentima s depozitima većim od 100 000 eura, izjavio je izvršni direktor Jean Pierre Mustier u intervjuu francuskom informativnom kanalu BFM.

UniCredit je potvrdio planove.

Evropske banke nastoje zaštititi profitabilnost u dugotrajnom razdoblju labave monetarne politike: ECB je prošlog mjeseca smanjila svoju ključnu stopu depozita s minus 0,4 na minus 0,5 posto.

Neke banke u eurozoni i Švicarskoj već su najavile da će prenijeti negativne stope na pojedine klijente, uključujući UBS koja planira naplatiti klijentima depozite veće od 2 miliona švicarskih franaka ili 500.000 eura. Negativne kamatne stope već su uobičajene za korporativne klijente.

Međutim, komentari predsjednika Uprave Jean Pierre Mustiera sugeriraju raširenije negativne kamate u UniCreditu, najvećoj italijanskoj banci po imovini.

Ovog mjeseca, Mustier je pozvao ECB da poboljša "mehanizam prijenosa" kako bi se osiguralo da zajmodavci ne prenose negativne stope na klijentie, potičući ih da ulažu svoju gotovinu umjesto da je drže u banci.

- Mora postojati...poruka od regulatora, rekao je Mustier za Financial Times, sa više jasnoće o tome kako se [negativne stope] mogu prenijeti na krajnje korisnike, poput poslovnih i bogatih pojedinaca bez kažnjavanja "malog klijenta".

Mustier je rekao BFM-u da će UniCredit ponuditi alternative klijentima pogođenim njihovim planovima, poput dopuštanja da ulažu svoj novac u novčane fondove bez plaćanja naknade.

Tagovi: UniCredit
PROČITAJ I OVO
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
KAMATE
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
ZAGREB - U promotivnom razdoblju od 20. rujna do 2. listopada 2021. klijenti će u Zabi moći ugovoriti gotovinske kredite po nominalnoj kamatnoj stopi već od 3,99%
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
DIVIDENDE
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u utorak je pustila u javnu raspravu prijedlog da se od 1. listopada ukine odluka o privremenom ograničenju raspodjela, kojom se od banaka traži da ni u 2021. godini ne isplaćuju dividendu u svrhu povećanja njihove otpornosti i održavanja stabilnosti financijskog sustava u tijeku pandemije bolesti covid-19.
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZARADA
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZAGREB - Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.
Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh europskih banaka
PRIZNANJA
Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh europskih banaka
ZAGREB - Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među europskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska tvrtka za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.
Centralna banka Crne Gore odobrila spajanje NLB-a i Komercijalne banke
ZELENO SVJETLO
Centralna banka Crne Gore odobrila spajanje NLB-a i Komercijalne banke
PODGORICA - Centralna banka Crne Gore odobrila je NLB Banci AD Podgorica pripajanje Komercijalne banke AD Podgorica, čime su se stekli uslovi za posljednju fazu spajanja dva privredna društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE