GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaba, HAMAG-BICRO i Ministarstvo turizma pomažu klijentima iz sektora turizma i sporta

Zaba, HAMAG-BICRO i Ministarstvo turizma pomažu klijentima iz sektora turizma i sporta
POTPORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 14:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka i HAMAG-BICRO potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za provedbu Programa dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta u aktualnoj pandemiji bolesti COVID-19.

Ovim Sporazumom omogućeno je odobravanje novih kredita mikro, malim i srednjim poduzetnicima u Zagrebačkoj banci s ciljem pružanja podrške za očuvanje zaposlenosti, ublažavanje teškoća u poslovanju za vrijeme krize i stvaranja preduvjeta za što brži oporavak nakon krize. Potpore poduzetnicima će se dodjeljivati kao državna jamstva koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita za financiranje likvidnosti, ročnosti od 1 do 6 godina.

Pravo na ovu potporu ostvarit će poduzetnici koji su pogođeni s manjkom likvidnosti i gubitcima u poslovanju uzrokovanim gospodarskim posljedicama bolesti COVID-19, odnosno poslovna im je aktivnost smanjena ili u cijelosti obustavljana tijekom pandemije.

Program je namijenjen poduzetnicima koji posluju u sektoru turizma, sporta i povezanih djelatnosti poput hotela, odmarališta, kampova i ostalih smještajnih objekata te restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane i pića. Potporu će moći ostvariti i putničke agencije i turoperatori, nautički čarteri, sportski objekti, fitness centri i ostale sportske djelatnosti uključujući i teretane, zabavne i tematske parkove te ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti.

„Sklapanjem ovog Sporazuma s HAMAG-BICRO-om nastavljamo s pružanjem potpore svojim klijentima kojima je poslovanje pogođeno pandemijom bolesti COVID - 19. Ovaj će Program poduzetnicima u sektoru turizma i sporta omogućiti pristup nužno potrebnim sredstvima za održavanje poslovanja i očuvanje radnih mjesta", istaknuo je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke povodom potpisivanja ovog Sporazuma.

„Vjerujemo da će Zagrebačka banka, kao vodeća banka u Hrvatskoj, potpisom ovog Sporazuma omogućiti pristup financiranju velikom broju mikro, malih i srednjih poduzetnika čije poslovanje je ugroženo uslijed pandemije koronavirusa. Isto tako, ovim sporazumom upotpunjen je paket Covid mjera koje provodi HAMAG-BICRO s ciljem ublažavanja posljedica koje je pandemija ostavila na hrvatsko gospodarstvo.“ izjavila je članica Uprave HAMAG-BICRO-a, Marijana Oreb.

Ovaj sporazum nastavak je dugogodišnje uspješne poslovne suradnje Zagrebačke banke i HAMAG-BICRO-a koja traje više od dvadeset godina. Zagrebačka banka podržala je gotovo sve jamstvene programe HAMAG-BICRO-a, pa tako i one trenutno aktualne - ESIF Pojedinačna i Portfeljna jamstva, Jamstva za Ruralni razvoj i Jamstveni Program PLUS.

Tagovi: Zagrebačka banka, HAMAG-BICRO, Marijana Oreb, Spas Vidarkinsky, hrvatski turizam, Ministarstvo turizma i sporta
PROČITAJ I OVO
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE