GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaposlenici Goldman Sachsa: Radimo preko 100 sati tjedno, to je neizdrživo

Zaposlenici Goldman Sachsa: Radimo preko 100 sati tjedno, to je neizdrživo
UBITAČAN TEMPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 08:33
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Zaposlenici Goldman Sachsa požalili su se kako su uvjeti rada u "novom normalnom" daleko nehumaniji od onoga što smo poznavali kao normalan rad u uredima.

Goldmanova prezentacija pod nazivom "Istraživanje radnih uvjeta" objavljena je u četvrtak na Twitteru, detaljno opisujući nezadovoljstvo mlađeg osoblja produženim radnim vremenom i nerealnim zahtjevima.

Prezentacija, datirana u veljači 2021., sadrži detaljne prigovore analitičara na pogoršanje mentalnog i fizičkog zdravlja, 100-satno radno vrijeme, "zlostavljanje radnog mjesta" od strane uprave i lošije odnose s prijateljima i obitelji.

Jedan slajd odabrao je specifične povratne informacije mlađeg osoblja. Sadržavao je:

"Odspavanje sna, liječenje starijih bankara, mentalni i fizički stres ... Prošao sam udomiteljstvo i ovo je nedvojbeno gore."

"Tijelo me fizički boli cijelo vrijeme, a mentalno sam na jako mračnom mjestu."

"Nezaposlenost me manje zastrašuje od onoga čemu bi moje tijelo moglo podleći ako nastavim ovakvim stilom života."

"Postojala je točka u kojoj nisam jeo, tuširao se ili radio bilo što drugo osim što sam radio od jutra do iza ponoći."

“Ono što mi nije ok je 110-120 sati tijekom tjedna! Matematika je jednostavna, što ostavlja 4 sata dnevno za jelo, spavanje, tuširanje, kupaonicu i općenito prijelazno vrijeme. To je iznad razine "marljivog rada", ovo je nehumano / zlostavljanje. "

Prezentacija se temeljila na istraživanju među trinaest analitičara prve godine, jednoj od najmlađih službenih uloga u banci. Analitičari koji su sudjelovali u istraživanju u prosjeku su radili 95 sati tjedno i samo 5 sati spavanja noću. Ispitanici su u tjednu kad je provedeno istraživanje radili prosječno 108 sati - što je jednako radu od 9:00 do ponoći od ponedjeljka do nedjelje.

Tagovi: Goldman Sachs, novo normalno, rad od kuće, rad na daljinu, mentalne bolesti, iscrpljenost
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE