GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abazović: Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta

Abazović: Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Nema kompromisa sa nacionalnim interesima, Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta, ni pokrajina Velike Albanije niti bilo koje države, poručio je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, poručujući da za Demokratsku partiju socijalista DPS neće biti mjesta u ekspertskoj vladi, ali hoće u administraciji.

On je rekao da je onima koji, uprkos svim pozivima i apelima, ne odustanu od proslava jedini interes da se ništa ne promijeni.

On je na današnjoj konferenciji kazao da najoštrije osuđuje nerede na ulicama nakon proglašenja izbornih rezultata, prenosi portal Pobjede.

"Pozivam građane ne mir, biće vremena za slavlje. Ostanite kućama, treba nam mudrost. Dajte da pomirimo Crnu Goru, nikome ne trebaju tenzije osim onima koji su izgubili vlast", istakao je on.

Abazović je rekao da tokom slavlja opozicionih pristalica prokovacije izazivaju ljudi po nalozima Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Ono što iz njih izbija je ono što je DPS taložio - prekonite to da radite. Znam da je jedna grupa mislila da je stigmatizovana, ali sada je momenat da promijenimo stvari na bolje i da uradimo nešto bolje za našu državu, da pružimo ruku svima, manjinskim partijama i da naglasim da je uslov da se formira ekspertska vlada", poručio je on.

Prema njegovim riječima, režim će učiniti sve da do toga ne dođe i na sve načine će, kako ističe, pokušati da izazove incidente.

"Ali ne smijemo da nasijedamo na to. Crna Gora se može razvijati samo kao građanska država i sto je brže moguće da postane članica Evropske unije. Od ovih postulata ne odustajemo - kome nije do takve države ne može biti naš partner", poručio je Abazović.

On je rekao da je onima koji, uprkos svim pozivima i apelima, ne odustanu od proslava jedini interes da se ništa ne promijeni.

"Mi pozivamo na suprotnu stvar, dajte da kapitalizujemo pobjedu i formiramo ekspertsku vladu. Budimo dostojni povjerenja koji su nam građani dali. Crna Gora se može razvijati isključivo kao građanska država i država koja je orjentisana da postane što je brže članica EU. Od ovih postulata nema odstupanja ni milimetar. Kome do takve države nije, ne može biti partner koalicije Crno na bijelo. Otkažite slavlja, slavićemo kad budemo imali rezultate i kad Crna Gora bude išla naprijed. U ovom trenutku je poražena samo mafija i organizovani kriminal. Građani nijedne vjerske ili etničke orjentacije ne smiju da imaju osjećaj proaženosti. Građani su pobijedili", istakao je Abazović.

On je poručio da je koalicija Crno na bijelo garant da se neće desiti ništa loše u Crnoj Gori.

"Dajem vam riječ da ova grupacija neće milimetar ugroziti nijedan nacionalni interes", poručio je lider koalicije Crno na bijelo.

Komentarišući najavu okupljanja procrnogorski orjentisanih građana u nedjelju u Podgorici, Abazović je rekao da da je u zabludi onaj ko misli da će se vlast mijenjati uz ruže i aplauze.

Osvrnuo se i na izjavu lidera DPS-a u izbornoj noći.

"Zahvalan sam na izjavi DPS-a. Mislim da je to odgovorno što su uputili takvu poruku. Ne treba da se okuplja ni jedna, ni druga strana. Ne želimo događaje iz Makedonije 2016. godine. Znam šta će da uslijedi, a to ne želim da širimo dalje. Poručujem onima koji su podržali DPS - oni možda jesu politički gubitnici, ali oni su kao gradjani dobitnici", rekao je Abazović.

Tagovi: Dritan Abazović, Milo Đukanović, Demokratska partija socijalista
PROČITAJ I OVO
Donald Trump napustio Bijelu kuću
ODLAZAK
Donald Trump napustio Bijelu kuću
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump nekoliko sati prije isteka predsjedničkog mandata napustio je u srijedu ujutro po lokalnom vremenu Bijelu kuću i uputio se prema vojnoj bazi Andrews odakle će ga predsjednički zrakoplov prevesti na Floridu koju je odabrao kao novo prebivalište.
Žinić: Spreman sam odstupiti pokažu li se bilo kakve nepravilnosti
AFERE
Žinić: Spreman sam odstupiti pokažu li se bilo kakve nepravilnosti
PETRINJA - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u Petrinji je stao pred novinare i odgovarao na pitanja.
Polovica testiranih osoba koje su preboljele koronu izgubilo je antitijela
KORONA
Polovica testiranih osoba koje su preboljele koronu izgubilo je antitijela
ZAGREB - S pojavom novih varijanti koronavirusa postavlja se pitanje može li se osoba koja je preboljela covid-19 zaraziti novim sojem. Osobe koje su se već oporavile od virusa SARS-CoV-2 neko vrijeme su zaštićeni od ponovne zaraze, odnosno reinfekcije. Ta zaštita obično traje pet do šest mjeseci, a možda i duže.
Savez komunističke omladine Jugoslavije: Prijavit ćemo se za kinesko cjepivo
CJEPIVO
Savez komunističke omladine Jugoslavije: Prijavit ćemo se za kinesko cjepivo
BEOGRAD - Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas je, kako su naveli, "pozdravio s oduševljenjem", dolazak u Srbiju "ogromne količine kineskih cjepiva državne kompanije 'Sinofarm'" i priopćio da će se svi članovi Sekretarijata Centralnog komiteta SKOJ-a prijaviti da ga prime, pozivajući sve svoje članove i simpatizere da učine to isto.
Božinović: 1. veljače se neće dogoditi ništa spektakularno
PORUKE
Božinović: 1. veljače se neće dogoditi ništa spektakularno
ZAGREB - "Ovo je delikatno razdoblje. Učinit ćemo sve da sačuvamo zdravlje i živote, ali vidjet ćemo ako ima realnog prostora za neke manje korekcije, da se one i naprave", rekao je Božinović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE