GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Afera Janaf: Direktor Elektrocentra Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom

Afera Janaf: Direktor Elektrocentra Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 15:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtku Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koju se neslužbeno spominje u tzv. aferi Janaf, vodi direktor Miroslav Petek kojeg je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-Croma) 2018. proglasilo najboljim mladim menadžerom godine.

Kako se u medijima tada navodilo, riječ je o tvrtki koja se od malog privatnika razvila u jednu od vodećih u "području pružanja usluga i izvođenja radova u elektroenergetici, telekomunikacijama i građevinarstvu, te veleprodaji i maloprodaji elektro i građevinskog materijala i opreme".

Petek je pritom isticao da je sjedište tvrtke u Ivanić Gradu, ali da urede imaju u Rijeci i Splitu, tvrtku kćer u BiH te da su 2016. u Albaniji osnovali podružnicu. Dodao je i da su odradili veliki broj kvalitetnih i izazovnih projekata, a posebno je istaknuo projekt izgradnje druge faze Zračne luke Dubrovnik u kojoj sudjelovao s, kako je istaknuo, partnerima Strabagom i PZC Split.

Direktor Elektrocentra Petek krajem 2018. je navodio da je tvrtka tada imala oko 420 zaposlenih, najavljivao je rast proizvodnje i broja zaposlenih

"Naše reference, stručnost i profesionalnost s kojima pristupamo svakom projektu naši su partneri prepoznali kkao garanciju uspješne suradnje, a samim time i preporuku za uspostavljanje novih poslovnih odnosa i privlačenje novih klijenata", isticao je tada Petek.

U petak je u tzv. aferi Janaf za trgovanje utecajem, davanje mita i nezakonito pogodovanje osumnjičeno desetak osoba. Među njima su direktor te javne tvrtke Dragan Kovačević, ali i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić koji su ujedno i saborski zastupnici te ih štiti imunitet.

Obojica su medijima kazali da nemaju nikakve veze s korupcijom, a Kovačević se o sumnjama, po riječima njegova odvjetnika, još nije očitovao.

Tagovi: Elektrocentar Petek, Janaf, DRagan Kovačević, Miroslav Petek, Strabag, PZC Split
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE