GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu

Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.

“Po životopisu gospodina Dabre, a i po onome što je govorio u medijima, nismo uopće sigurni da je završio fakultet, gdje ga je završio, koliko godina je studirao. Sam ne zna odgovoriti na to pitanje”, rekla je Puljak

“Postoje sumnje da je stekao diplomu pod sumnjivim okolnostima na Univerzitetu u Travniku koji je poznat po prodavanjima diploma na benzinskim stanicama. Postavit ćemo i zastupničko pitanje i zahtjeve na pristup informacijama da utvrdimo je li njegova diploma vjerodostojna. HDZ-ova vlada je poznata po slučajevima plagiranja doktorata, kombija u kojima su HDZ-ovci išli preko vikenda u Osijek po diplome i doktorate. Domovinski pokret podržava takvu vladu i želimo provjeriti imamo li prvog ministra čija diploma nije vjerodostojna”, dodala je.

O ministrovoj diplomi N1 je postavio pitanje Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, koja kaže da im je Dabro podnio zahtjev za priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije i to 2019. godine.

“Josip Dabro je Agenciji za znanost i visoko obrazovanje dana 28. 11. 2019. godine podnio zahtjev za stručno priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije Magistar kineziologije koju je stekao dana 26. 10. 2019. godine na visokom učilištu Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet, Travnik, Bosna i Hercegovina, završetkom studijskog programa Kineziologija”, odgovorili su iz AZVO-a za N1.

Dodaju kako je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izvršila uvid u svu relevantnu dokumentaciju koja je od utjecaja za donošenje pravilnog i zakonitog rješenja u ovoj stvari “te je u predmetnom zahtjevu odlučeno rješenjem o priznavanju od dana 18. 12. 2019. godine i to da se priznaje za potrebe zapošljavanja u Republici Hrvatskoj inozemna visokoškolska kvalifikacija Magistar kineziologije koju je stekao Josip Dabro i koju je izdala institucija Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet, Travnik, Bosna i Hercegovina”.

Navode kako je postupak priznavanja inozemne visokoškolske kvalifikacije Dabre proveden je u skladu sa Zakonom о priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija koji je u Hrvatskoj bio na snazi u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Podsjetimo, Dabru je 2021. zbunilo novinarsko pitanje o tome koliko je godina studirao. Nakon novinarske primjedbe da ne može biti magistar s tri godine, ispravio se i rekao da je studirao pet godina, i to u Zagrebu.

Tagovi: dabro, diploma, puljak
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Zašto samo ja?! Ova situacija je jako neugodna
SUKOB INTERESA?
Jandroković: Zašto samo ja?! Ova situacija je jako neugodna
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je otvorilo predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, na koju je putovao Vladinim zrakoplovom, poveo i sina.
Hrvatska ne može zaštititi svoje građane u slučaju svjetskog rata
KATASTROFA
Hrvatska ne može zaštititi svoje građane u slučaju svjetskog rata
ZAGREB - U 2 040 skloništa, s koliko ih raspolaže, Hrvatska može smjestiti manje od deset posto svog stanovništva, otkriva izvješće Državnog ureda za reviziju o upravljanju i korištenju skloništa za građane.
Plenković se napokon oglasio oko odlaska u Bruxelles
ODLUKE
Plenković se napokon oglasio oko odlaska u Bruxelles
BRUXELLES - Čelnici država članica EU-a razgovarali su u ponedjeljak navečer na neformalnoj radnoj večeri o raspodjeli čelnih pozicija u europskim institucijama nakon europskih izbora održanih 9. lipnja.
Nevjerojatni diplomatski skandal u Crnoj Gori: Evo što je napravio predsjednik Bugarske
SKANDALI
Nevjerojatni diplomatski skandal u Crnoj Gori: Evo što je napravio predsjednik Bugarske
PODGORICA - Sastanak premijera Crne Gore Milojka Spajića sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim, koji je danas trebao biti održan u Podgorici, otkazan je...
Plenković iz Bruxellesa: Nitko na europskim izborima nije uspio što i HDZ
PREMIJER
Plenković iz Bruxellesa: Nitko na europskim izborima nije uspio što i HDZ
BRUXELLES - "EPP je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a HDZ je dobio polovicu od 12 hrvatskih zastupnika, što je najbolji rezultat u okviru europske pučke obitelji."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE