GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aladrović: Postoji dio moje odgovornosti

Aladrović: Postoji dio moje odgovornosti
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je u utorak da u slučaju tragično umrle dvoipolgodišnje djevojčice postoji dio i njegove odgovornosti, ali je potrebno identificirati one koji imaju veći i manji intenzitet odgovornosti.   


Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predstavnice inicijative Moramo vam nešto reći, Martu Divjak i Antoniju Skender. Na sastanku je bio i ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

“Kao što je i najavljeno jučer, održali smo sastanak. Drugi u nizu s predstavnicama inicijative Moramo vam nešto reći. Vidjeli smo kvalitetnu incijativu za nekoliko ključnih pitanja. Razgovarali smo o možebitnim zakonskim izmjenama, o djelovanju centara i domova za djecu. Ja bih rekao da smo čuli kvalitetnu inicijativu i kvalitetne prijedloge od predstavnica inicijative”, rekao je Aladrović nakon sastanka.

“Svjesni smo izazova, Zakonom o udomiteljstvu želimo relaksirati načine na koji se može udomiti dijete u Hrvatskoj. Namjera je djecu koju su u domovima deinstitucionalizirati kroz udomiteljske obitelji. Mogu najaviti da ćemo promijeniti zakon i relaksirati mogućnosti udomiteljstva. Naš cilj je pravo na sretnije djetinjstvo, svi pomaci ići će ju tom smjeru”, rekao je.

“Na djecu ćemo foksuirati rad u sljedećem razdoblju”, rekao je ministar.

“Inicijativu smo pokrenule prije godinu i pol iz razloga da bismo senzibilizirale javnost. Mi smo na sastanku s ministrom Aladrovićem i premijerom postavili 9 točaka. Aladrović i Plenković su se dogovorili da će se ministar izjasniti po tih 9 točaka u roku tri tjedna i očekujemo da će se ministar o tome očitovati”, rekla je Divjak.

Marta Divjak i Antonija Skender iz inicijative “Moramo vam nešto reći” gostovale su jučer u Novom danu gdje su govorile o stanju u sustavu socijalne skrbi.

“Postoje vrlo jednostavna i brzopotezna rješenja jer ministarstvo ima apsolutno sve resurse, bitno ih je samo dobro raspodijeliti. Poslale smo listu s devet problema i prijedloga rješenja, na koji način se stvari mogu odraditi da stvari budu isključivo u korist djece.

Tražili smo da se najhitnije osnuju nadzorni timovi u sastavu psihologa, medicinskog osoblja i socijalnog radnika koji na teren idu u nadzor bez najave, što do sada nije bio slučaj. Socijalni radnik ne može obnašati apsolutno sve funkcije i nema dovoljno znanja da bi mogao biti i medicinski djelatnik i psiholog”, kazala je Skender.

Tagovi: zakon o udomiteljstvu, Marta Divjak, Antonija Skender, Josip Aladrović
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE