GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alarmantna situacija u Sarajevu

Alarmantna situacija u Sarajevu
ALARMANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS otvoriće još jedan Covid terapijski punkt u Hadžićima, a uskoro se otvaranje punkta ovog tipa očekuje i u Ilijašu, prenosi Radio Sarajevo.

Ministar zdravstva KS prof.dr Haris Vranić za ovu namjenu odobrio je upošljavanje potrebnog kadra, tačnije deset doktora opšte medicine, 30 medicinskih sestara, kao i 15 radnica na održavanju higijene.

Uz navedene konkretne poteze, a u cilju podizanja zdravstvene usluge na još veći nivo u teškim uslovima pandemije izazvane korona virusom, koordiniranom akcijom Ministarstva zdravstva KS, Kriznog štaba KS i JU Dom zdravlja KS biće otvorena još dva Drive-in punkta za testiranje na COVID-19 na teritorijama opština Ilidža i Vogošća.

Takođe počinje se radom i call centar za psihološko savjetovalište i pomoć građanima koji imaju potrebu za ovom vrstom zdravstvene usluge koja je nastala kao posljedica višemjesečnog teškog stanja izazvanog pandemijom COVID-19.

J.U. Zavod za Javno zdravstvo Kantona Sarajevo objavio je bilten epidemiološke situacije u protekla 24 sata, prenosi Radio Sarajevo.

Podaci su i dalje poražavajući. Prema posljednjim informacijama, 689 osoba (juče bilo 824) je novozaraženo.

Od ovog broja 446 osoba (juče bilo 501) je bilo u kontaktu sa zaraženim osobama, dakle porodični klasteri i kontakti ranije oboljelih osoba. Broj izlečenih od koronavirusa u protekla 24 sata je 562 (juče bilo 537).

Evidentirano je 10 smrtnih slučajeva (juče je bilo devet umrlih). Urađena su 1978 testa na koronavirus.

Prema posljednjim podacima hospitalizovano je 695 osoba – kao i juče. Od toga na KCUS 514, a u Opštoj bolnici 181 osobe.

Tagovi: koronavirus u Sarajevu, Kanton Sarajevo, koronavirus u BiH
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE