GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američka policija još nije uhvatila masovnog ubojicu iz Lewistona

Američka policija još nije uhvatila masovnog ubojicu iz Lewistona
POTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Policija u Maineu produžila je u petak danonoćnu potragu za osumnjičenim masovnim ubojicom u Lewistonu Robertom R. Cardom, rezervistom američke vojske, nakon masakra u baru i kuglani u kojem je ubio 18 ljudi, a ranio 13.

Vlasti su pozvale građane da ostanu u kućama radi svoje sigurnosti, a dio potrage emitiran je na televiziji uživo u četvrtak navečer. Policija je provodila nekoliko naloga za pretres u susjednom gradu Bowdoinu gdje je Card živio.

Teško naoružana policija opkolila je obiteljsku kuću Roberta Carda, pozivajući osobe unutra da se predaju. Pozvali su Carda i sve ukućane da izađu. Policija nije znala je li Card bio unutra kad je operacija počela, a proširene poruke bile su "standardne najave naloga za pretres", rekao je glasnogovornik Odjela za javnu sigurnost Mainea.

Grad Lewiston, nekadašnje tekstilno središte s 38.000 ljudi, i susjedne zajednice uglavnom su zatvoreni u četvrtak kako bi stotine policajaca provele potragu. Grad na obalama rijeke Androscoggin utihnuo je, gotovo bez automobila na cestama, samo nekoliko ljudi vani, a mnoge tvrtke u središtu grada zatvorene su. Specijalna policija s puškama u pancirnim prslucima čuva bolnicu u koju su odvedene mnoge žrtve pucnjave.

Card (40) je narednik u obližnjoj rezervnoj bazi američke vojske, a policija je rekla da je tijekom ljeta bio privremeno smješten u ustanovu za mentalno zdravlje.

Policija je objavila fotografije bradatog muškarca u smeđoj majici i trapericama na jednom od mjesta zločina naoružanog nečim što je izgledalo kao poluautomatska puška.

U noći pucnjave, Cardov trag vodi do Lisbona, nekoliko kilometara jugoistočno, gdje je policija države Maine pronašla bijeli SUV za koji vjeruju da je Card u njemu pobjegao.

Tagovi: Lewinson, Maine
PROČITAJ I OVO
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE