GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki admiral: Rat u Ukrajini je zagrijavanje za duži sukob SAD-a i Kine

Američki admiral: Rat u Ukrajini je zagrijavanje za duži sukob SAD-a i Kine
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / index.hr
WASHINGTON - Američki admiral Charles A. Richard, čelnik američkog Strateškog zapovjedništva, misli da je na pomolu veliki sukob SAD-a i Kine. Prema njegovom mišljenju, rat u Ukrajini je samo "zagrijavanje za duži sukob s Kinom koji prijeti SAD-u", piše The War Zone.

Američki admiral upozorio je da bi se SAD trebao pripremiti za sukob s Kinom u bližoj budućnosti. Richard smatra da bi sukob mogao početi nekim agresivnim činom NR Kine prema Tajvanu. Richard, kao šef Strateškog zapovjedništva SAD-a, odgovoran je za spremnost i stanje američkog nuklearnog arsenala.

To oružje može se aktivirati u slučaju napada ili odgovora na napad nuklearnog oružja lansiranog sa zemlje ili mora te bačenog iz zraka. Svoje mišljenje je admiral Richard iznio prije par dana na jednom simpoziju, a američko ministarstvo obrane objavilo ga je naknadno, piše Index.

Richard je naglasio da se američka prednost u naoružanju prema Kini polako topi. Poručio je da je rat u Ukrajini zagrijavanje te da veliki sukob s Kinom tek slijedi.

"Uskoro ćemo biti testirani onako kako dugo nismo bili. Moramo pokrenuti fundamentalne i brze promjene u načinu na koji SAD pristupa svojoj obrani", rekao je, piše The War Zone.

Admiral kaže da nije previše ohrabren trenutnim stanjem. Kada gleda kakav je nivo SAD-a u odvraćanju prijetnji Kine, kaže da "američki brod polako tone".

"Polako, ali ipak tone s obzirom na to da Kinezi brže od nas razvijaju svoje vojne sposobnosti", naveo je.

"Kako se ta krivulja sve više udaljava, neće biti važno koliko je dobar naš operativni plan, koliko su dobri naši zapovjednici ili koliko je dobro naše oružje. Mi ga nećemo imati dovoljno, a to je naš prvi problem", kazao je šef američkog Strateškog zapovjedništva.

Tagovi: Charles A. Richard, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE