GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki institut Hrvatskoj do 1. travnja predviđa 7.318 preminulih

Američki institut Hrvatskoj do 1. travnja predviđa 7.318 preminulih
CRNE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 08:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - IMHE procjenjuje da će Hrvatska do 1. travnja imati 7.318 preminulih osoba zaraženih covidom-19.

Prema informacijama Europskog centra za kontrolu zaraze (ECDC), Hrvatska se i dalje nalazi na vrhu neslavne liste – po broju zaraženih koronavirusom i dalje smo na drugom mjestu među zemljama Europske unije.

Hrvatska ima 1.154 zaražene osobe na 100 tisuća stanovnika u zadnjih 14 dana i po tome smo za dlaku “bolji” tek od Luksemburga (1.181). Iza nas slijede Litva s 1.070 zaraženih na 100 tisuća stanovnika, Slovenija s 984 i Mađarska sa 774 zaražene osobe. Najbolju situaciju u Europi imaju Island (58), Irska (77) i Finska (108).

Po broju umrlih na 100 tisuća stanovnika stojimo tek nešto malo bolje – tu smo na petom mjestu u Europi s 19,6 preminulih na 100 tisuća stanovnika. Na vrhu liste je Slovenija s 28,2 preminule osobe na 100 tisuća stanovnika, a slijede Bugarska (27,3), Mađarska (21,2) i Lihtenštajn (20,8).

Nove procjene kretanja epidemije u Hrvatskoj objavio je i neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona, koji svoje projekcije bazira na najnovijim podacima WHO-a. Ovaj put, prvi su put u procjenu uključili skorašnje procjepljivanje populacije, pa su brojke ipak nešto povoljnije nego su bile prije nekoliko tjedana, javlja Novi list.

IMHE procjenjuje da će Hrvatska do 1. travnja imati 7.318 preminulih osoba zaraženih covidom-19. Vrhunac broja umrlih, ali i hospitaliziranih očekuje se koncem prosinca, kada bi u Hrvatskoj moglo biti 3.879 hospitaliziranih.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Institut za metriku i procjene u zdravstvu
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
NEVRIJEME
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
KARLOVAC - Snažno nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske.
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
PREMIJER
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako je odabir novog glavnog državnog odvjetnika da vršitelj dužnosti ravnatelja Uskoka bude Sven Mišković stvar DORH-a i nema veze s Vladom.
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
INCIDENTI
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
OSIJEK -  Noćas je propucan automobil sportskog direktora Osijeka, Portugalaca Josea Bota na parkiralištu u Osijeku.
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
JASNA PORUKA
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima. Penava je rekao da Domovinski pokret neće prihvatiti sudjelovanje SDSS-a kao političke stranke u većini.
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
KARIJERE
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
ZAGREB - Za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u utorak je imenovao Svena Miškovića, tužitelja koji je među ostalim javnosti poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE