GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki ministar obrane Austin vraća se u Pentagon

Američki ministar obrane Austin vraća se u Pentagon
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2024 / 08:14
Autor: SEEbiz
WASHINGZOM - Očekuje se da će se američki ministar obrane Lloyd Austin vratiti u Pentagon u ponedjeljak, gotovo mjesec dana nakon što je tajno primljen u bolnicu zbog komplikacija nakon operacije raka prostate u prosincu, rekla su Reutersu u petak dvojica američkih dužnosnika.

Austinova tajnovitost oko njegovog stanja i hospitalizacije 1. siječnja zatekla je Bijelu kuću i Kongres nespremne, a čak ni predsjednik Joe Biden nije znao da je Austin bio hospitaliziran tijekom većeg dijela prvog tjedna u siječnju.

Sedamdesetogodišnji Austin još nije javno govorio o svom zdravlju. Trebao je to usput spomenuti u utorak, ali je preskočio taj dio svoje pripremljene izjave tijekom virtualnog sastanka ukrajinskih vojnih saveznika kojem se pridružio iz svog doma u Virginiji.

Austinova tajnovitost izazvala je političku pomutnju. Republikanci su optužili Austina za zanemarivanje dužnosti.

Neki istaknuti republikanci, uključujući Donalda Trumpa, pozvali su na njegovo smjenjivanje s dužnosti..

Međutim, Biden je rekao da ima povjerenja u Austina unatoč onome za što se predsjednik složio da je propust u prosudbi.

Austin je 22. prosinca primljen u Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed u Marylandu radi liječenja raka prostate.

Vratio se u bolnicu 1. siječnja zbog komplikacija koje su uključivale infekciju mokraćnog sustava. Njegova hospitalizacija otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon je precizirao zašto je bio na liječenju tek 9. siječnja.

Ranije u petak, liječnici su rekli da se Austin nastavlja dobro oporavljati od liječenja raka prostate i da se očekuje da će se potpuno oporaviti.

Tagovi: austin, pentagon
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE