GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerika gori, Trump poziva guvernere da budu agresivniji (VIDEO)

Amerika gori, Trump poziva guvernere da budu agresivniji (VIDEO)
PLAMEN SE ŠIRI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 20:08
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump zatražio je agresivniju reakciju od guvernera čiji građani prosvjeduju širom SAD-a zbog ubojstva Goergea Floyda.

"Morate biti dominantni ili ćete izgledati poput gomile budala, morate uhićivati i suditi ljudima", rekao je Trump guvernerima tokom telefonskog sastanka koji je predsjednik SAD obavio iz bunkera.

Trump je djelovao bijesno tijekom sastaka i kritizirao je blag odgovor na proteste u određenim mjestima što je, kako tvrdi, dovelo do nasilja na ulicama.

"Većina vas su slabići. Trebate uhititi ljude", rekao je Trump tijekom sastanka s guvernerima kojem je nazočio i William Barr, američki ministar pravosuđa, dodaje Glas Amerike.

Trump je ponovio da vjeruje da nasilje potpiruje radikalna ljevica. On je tražio od guvernera da rasporede pripadnike Nacionalne garde, koju je pohvalio kao faktor smirivanja situacije u Minneapolisu.

Također, zatražio je primjenu sličnih oštrijih mjera u gradovima u kojima je nasilje eskaliralo, poput New Yorka, Philadelphije i Los Angelesa.

Stanovnici i vlasnici tvrtki u gradovima od New Yorka do Santa Monice, u Kaliforniji, proveli su u ponedjeljak pomičući razbijeno staklo i pregledavajući štetu nakon što su protesti zbog rasne nejednakosti i pretjerane policijske snage preko noći ponovo postali nasilni.

Deseci gradova širom Sjedinjenih Država ostaju pod policijskim satom na razini koja nije viđena još od nereda nakon ubojstva aktivista za građanska prava Martina Luthera Kinga Jr. Nacionalne garde u 23 države i Washingtona, D.C.

Vlasti su se borile da ugase požare u blizini Bijele kuće i zaustave pljačke trgovina u brojnim gradovima. Federalna agencija za upravljanje u kriznim situacijama izvijestila je o "značajnim neprestanim" građanskim nemirima u 36 američkih gradova, uključujući i one manje poput Farga, Sjeverne Dakote i Roanokea, Virginia.

Fotografija: Xinhua

Tagovi: prosvjedi u SAD-u, Donald Trump, William Barr, Minneapolis, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE