GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anketa pokazala: Dvije trećine građana smatra da je DP prevario birače

Anketa pokazala: Dvije trećine građana smatra da je DP prevario birače
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2024 / 23:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto...

Da je Hrvatska izabrala većinski desne opcije pa je prirodno da nova koalicija bude takva - slaže se polovina ispitanih (50,7 posto). Nešto manje je onih koji tako ne misle (46,7 posto). Ne zna 2,6 posto građana.

Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto, pokazalo je istraživanje na 1300 ispitanika Promocije plus za RTL.

Da je Penavina stranka ipak postigla ciljeve, jer su izbacili SDSS i natjerali Andreja Plenkovića da prihvati njihove uvjete - vjeruje 63,9 posto, a nešto manje od trećine (25,9 posto) ne slaže se s tom tvrdnjom. Ne zna 6,2 posto. 58,2 posto je onih koji smatraju da je HDZ-DP koalicija poraz proeuropskih politika i uključivosti što je Plenković promovirao posljednjih 8 godina. S tim se ne slaže 33,3 posto, a ne zna 8,5 posto.

Mislite li da će pregovori HDZ-a i DP-a uspješno završiti bilo je pitanje na koje su ispitanici odgovorili ovako - da će putem biti manjih problema, vjeruje ih najviše čak 38,3 posto.

Nešto manje od trećine (31,1 posto) misli da će se DP i HDZ dogovoriti oko resora i imena bez problema, a gotovo petina (18,4 posto) vidi velike probleme, s tim da je tek 7,5 posto onih koji misle da će sve propasti pa ćemo na nove izbore. Ne zna 4,8 posto građana.

No kako vidimo stvari su uoči prve sjednice Sabora jasne – resori su raspoređeni - DP će imati demografiju, poljoprivredu i gospodarstvo u kojem je energetika- i za sada, čini se, trzavica nema.

Tagovi: domovinski pokret, hdz
PROČITAJ I OVO
Milanović: Plenković odbio formiranje Vijeća za vanjsku politiku
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković odbio formiranje Vijeća za vanjsku politiku
ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da je premijer odbio njegovu ideju o formiranju Vijeća za vanjsku politiku koju mu je predložio kao zajednički format razgovora o vanjskopolitičkim pitanjima o kojima se Pantovčak i Banski dvori već dulje vrijeme ne uspijevaju dogovoriti.
Veliki požar u Zaprešiću
VATRENA STIHIJA
Veliki požar u Zaprešiću
ZAGREB - Veliki požar izbio je u Zaprešiću u tvrtki Ekoflor u Industrijskoj ulici u Zaprešiću. Snimke televizije Zapad prikaziju intervenciju unutar hale spomenute tvrtke
Ćorušić: Ne osjećam se odgovornim, legionela je svuda
SRAMOTNO
Ćorušić: Ne osjećam se odgovornim, legionela je svuda
ZAGREB - Dva i pol mjeseca nakon što je u zagrebačkoj bolnici Rebro, koju vodi HDZ-ovac Ante Ćorušić, umrla žena koja je bila zaražena legionelom, a nakon toga su zabilježene još dvije smrti te više zaraženih, Ćorušić je izašao pred novinare.
Beroš o legioneli: Nisam na vrijeme obaviješten, no demantiram tvrdnje da se zataškavalo
MINISTAR
Beroš o legioneli: Nisam na vrijeme obaviješten, no demantiram tvrdnje da se zataškavalo
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je otišao na KBC Zagreb zbog smrti troje pacijenata zaraženih legionelom te zbog nezadovoljstva komunikacijom slučaja prema javnosti.
Preminuo Stojan Andov
IN MEMORIAM
Preminuo Stojan Andov
SKOPJE - Stojan Andov, prvi predsjednik Sobranja nezavisne i suverene Republike Makedonije, preminuo je u 89. godini života. Rođen je u Kavadarcima 1935. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE