GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antić: Vulin omogućio Mitroviću da sleti privatnim helikopterom i šeta po kasarni

Antić: Vulin omogućio Mitroviću da sleti privatnim helikopterom i šeta po kasarni
VOJNI SINDIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 08:21
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić uputio je otvoreno pismo Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa postavljenim pitanjem ko je Željku Mitroviću, vlaniku kompanije "Pink" u petak 24. aprila omogućio da privatnim helikopterom sleti u krug kasarne u Novom Pazaru, po kojoj se kako je u pismu navedeno šetao, kontaktirao i rukovao se sa pripadnicima vojske deleći im zaštitne maske.

Vojni sindikat je u svom pismu Vučiću naveo da su pripadnici Vojske Srbije ovim činom uvređeni i revoltirani, iako su kako su naveli “navikli da aktuelni ministar odbrane i kum gospodina Mitrovića, svakodnevno bruka časnu srpsku vojsku, i da svojim estradno-patriotskim istupima poštene srpske vojnike stavlja na stub srama da nam se smeju u regionu i širom sveta, gazeći sve ono što su nam slavni preci i vojskovođe ostavili u amanet, ovim činom otišlo se korak dalje iza crvene linije”.

U razgovoru sa Nova.rs Antić je rekao da ponovo imamo zloupotrebu vojske od strane Željka Mitrovića i Aleksandra Vulina za njihove lične svrhe i da je Vojni sindikat još ranije podnosio krivičnu prijavu protiv Željka Mitrovića, jer je u rijaliti programu “Zadruga” zloupotrebio uniformu Vojske Srbije.

“Pre toga smo imali slučaj sa padom helikoptera, i sećate se da postoje određene procedure oko toga ko i kako odobrava takve letove i korišćenje vojnih objekata. Dakle to je morao da odobri Predsednik republike, odnosno dežurni operativnog centra Generalštaba Vojske Srbije, da se sa nekom kakvom takvom letelicom sleti u krug vojnog objekta. Mi imamo insajderske informacije da je to urađeno pod pritiskom Aleksandra Vulina. I Mitrović je u petak oko 12 sati sleteo u Novi Pazar u kasarnu i tamo ga je čekala santitetska ekipa i samo što ga maltene nije čekala počasna četa da mu preda raport”, kaže za Novu rs predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je još i dodao:

“On je tu komunicirao sa vojnicima, šetao po kasarni držao nekakve maske nakon toga otišao je u grad i iz grada ponovo se vraća u kasarnu, dakle zna se procedura u vanrednom stanju, kako se vojnici ponašaju da ne bi primili ili se širila zaraza. Dakle, taj čovek je šetao po gradu, posle toga se ponovo vraća u kasarnu i nakon toga je odleteo”.

Na pitanje da li se zna kojim je vozilom Mitrović izašao iz kruga kasarne, da li je u pitanju bilo vojno ili civilno Antić kaže:

“Ne verujem da je bilo neko vojno vozilo, verovatno ga je neko sačekao iz grada. Mislim da oni imaju tamo već neku svoju ekipu u Pazaru reportersku. Verovatno su ga i oni čekali tamo i sa njihovim vozilom je otišao. Ali, proverićemo i to nije problem nikakv.”

Na pitanje kako su vojnici i oficiri reagovali na sve to predsednik Vojnog sindikata Srbije dodaje:

“Ja sam to napisao u pismu, dakle da su jako revoltirani i uvređeni time što se dešava i ko je ovog pustio da dođe. Oni žive u posebnim uslovima, u posebnom režimu. Znate predsednik kada sleće u Pazar on sleće na stadion, a Željko Mitrović sleće u kasarnu. Propisi vojni moraju da se ispoštuju i sva pravila službe da bi se tako nešto dozvolilo i veliki znak pitanja je na osnovu čega je neko i kako progutao u vojsci i lancu komandovanja da se tako nešto odobri u vanrednom stanju kada su na sanzi posebne mere zaštite od virusa u vojnom objektu. Onda imate civila koji dolazi u kasarnu šetka se po mestima na kojima ne bi smeo da se kreće. Pa vojna lica u toj kasarni imaju posebne propusnice za ulazak, a on je sleteo kao civil, šetkao se, a onda otišao u Novi Pazar pa se vraćao. S kim je kontaktirao po gradu da li je neko zaražen i tako dalje. Dakle to je niz pitanja na koja treba da se odgovori i to je čista zloupotreba i kršnje pravila i propisa u Vojsci i neko mora da odgovori na ta pitanja”.

Inače, Vojni sindikat Srbije u otvorenom pismu postavio je i par pitanja na Aleksandru Vučiću, na koja bi on kao vrhovani komandant morao da odgovori:

“Ko je dao dozvolu civilnom licu da sa civilnom letelicom sleti u krug kasarne u kojoj važe posebna pravila pristupa naročito u vanrednom stanju? Zašto nisu ispoštovane bezbednosne procedure u vreme pandemije, već se gospodin Mitrović šetao po kasarni kako je hteo, rukovao se i neposredno kontaktirao sa pripadnicima vojske? Ovo su pitanja na koja neko mora da odgovori, ako ne sada, u nekom budućem vremenu sigurno…

Tagovi: Željko Mitrović, Aleksandar Vulin, aleksandar Vučić, Vojska Srbije, Novica Antić, Vojni sindikat Srbije
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE