GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Nije trebalo mijenjati Tramišak, ali moja potpora premijeru je neupitna

Anušić: Nije trebalo mijenjati Tramišak, ali moja potpora premijeru je neupitna
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz / Nova TV
ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je u četvrtak da je bio protiv smjene ministrice Nataše Tramišak, ali da premijer Andrej Plenković ima pravo birati svoj tim te da je njegova potpora premijeru uvijek bila neupitna.

“Ja sam bio protiv njene smjene i dalje sam protiv njene smjene, smatram da je nije trebalo mijenjati, ali premijer ima pravo, ima taj kredibilitet, ima legitimitet birati svoj tim s kojim će voditi Vladu i on je odlučio da to ona više neće biti, da će biti netko drugi i ja to razumijem”, izjavio je Anušić u Dnevniku Nove tv.

Na pitanje znači i to da premijer Andrej Plenković i dalje ima njegovu potporu te upitan hoće li se pomiriti s tom odlukom premijera, Anušić je ponovio da se ne slaže s tom odlukom, ocijenivši da nije bilo razloga za to, no da je njegova potpora premijeru Plenkoviću neupitna.

“Moja potpora premijeru je uvijek bila neupitna i sve ove godine koliko sam dugo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), od 2014., izgradili smo jednu ozbiljnu respektabilnu organizaciju. Osam mandata smo dobili na zadnjim parlamentarnim izborima, po prvi put u povijesti grad Osijek ima gradonačelnika iz HDZ-a, Osječko-baranjska županija je nakon 12 godina vraćena u ruke HDZ-a”, istaknuo je Anušić.

Naglasio je da je on uvijek HDZ stvarao i da on ne ruši ništa, nije rušitelj i ne radi po tom principu, jednostavno ne zna na taj način raditi.

“Gradit ću, pomagat ću, radit ću HDZ jedinstven. HDZ je tu bio i prije 30 godina i prije 32 godine kada nisam osobno ni znao što je Hrvatska demokratska zajednica”, rekao je Anušić.

Upitan znači li to da nema sukoba niti raskola u HDZ-u, Anušić je odgovorio da će HDZ funkcionirati i za idućih 30 godine, te da u tom smjeru on promatra i gleda događanja u HDZ-u.

“Mi smo svi prolazni, stranka treba ostati jaka i snažna i stranka treba raditi u korist Hrvatske i hrvatskih građana”, poručio je Anušić.

Anušić je na pitanje hoće li predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković izgubiti glasove ostalih osječko-baranjskih zastupnika HDZ-a, rekao da neće.

Tagovi: Ivan Anušić, Nataša Tramišak, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE